miercuri, mai 1, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCazul Armand: incompatibilitate sau complot?

Cazul Armand: incompatibilitate sau complot?

Agenția Națională de Integritate a publicat pe 7 noiembrie o listă cu opt persoane, în cazul cărora s-au semnalat incidente de integritate. Lista este deschisă chiar de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, despre care ANI susține că s-a numit singură manager al unui proiect cu finanțare europeană și a încasat astfel peste 18.000 de lei. Clotilde Armand a ieșit public și spune că plângerea la ANI ar fi rezultatul unui complot PNL-PSD, pe fondul luptei sale cu corupția din administrația sectorului capitalei.

Ce acuzații face Agenția Națională de Integritate? Ei bine, aceasta a constatat, în urma unei plângeri, că în exercitarea atribuțiilor de primar, primarul Sectorului 1 a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟ finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003. Cele 5 dispoziții semnate reprezintă numirea în funcția de manager de proiect, precum și majorarea indemnizației lunare, cu până la 30%.

ANI a anunțat că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Instituția Prefectului Municipiului București, urmând ca aceste instituții să evalueze situația în limita atribuțiilor pe care le au.

Clotilde Armand a fost foarte activă pe rețelele de socializare după publicarea acestei liste și susține că ar fi vorba despre un complot politic, determinat de lupta pe care ea o duce cu elementele de corupție din sistem. Printre altele, primarul Sectorului 1 spune că plângerile împotriva sa au venit din partea fostului primar Dan Tudorache și din partea unui membru PNL, care ar mai fi avut conflicte și cu Nicușor Dan.

Iată punctul de vedere al primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, așa cum l-a expus aceasta pe rețelele de socializare:

„După ce mi-a fost refuzat sistematic accesul la dosarul ANI am aflat acum din presă despre cine a scris plângerile mele și despre conținutul lor. Este halucinant cum se folosește PSD și PNL de instituția asta să-și justifice anumite atacuri.

Iată cine sunt cei care spun că aș fi incompatibilă:

– Unul dintre ei este chiar fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, protagonistul penal a trei dosare penale („Diamante”, „Romprest” și „Achizițiile frauduloase din pandemie”) și cel care deține recordul absolut în România, la prejudiciile imputate de procurori- 200 milioane euro. Precizez că plângerile mele penale făcute la adresa lui s-au transformat în anchete în care s-a început urmărirea penală „in personam.”

– Cel de-al doilea este un membru PNL, asociat într-o firmă cu actualul președinte PNL Sector 1 și actualul ministru al Digitalizării – cel care ataca în instanță decizia primarului Nicușor Dan de suspendare a PUZ-urilor păcătoase de la PMB. Acesta este supărat pe reforma pe care am demarat-o în domeniul Urbanismului și la Poliția Locală- Disciplina în Construcții. Este cel care a venit cu amenințări în primărie și i-a făcut plângere penală Arhitectului-Șef deoarece nu mai dă avize pe urbanism să se construiască ilegal în Sectorul 1.”

Este interesant de văzut ce va spune Prefectura Municipiului București cu privire la legalitatea actelor administrative în discuție, respectiv a dispoziției de numire în funcția de manager de proiect și a celor 4 dispoziții prin care au fost suplimentate veniturile lui Clotilde Armand, mai ales că, în mod normal, ele ar fi trebuit să fie deja verificate pe linia de legalității, de vreme ce faptele incriminate de ANI au putut avea loc.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare