sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneVlad Gheorghe cere demiterea lui Bode în contextul opoziției Austriei față de...

Vlad Gheorghe cere demiterea lui Bode în contextul opoziției Austriei față de intrarea României în Schengen: „Cum să fii atât de indolent, atât de mincinos, atât de obraznic?!”

Eurodeputatul USR Vlad Gheorghe a declarat marți că Lucian Bode trebuie să plece din fruntea Ministerului de Interne, în contextul în care Austria a reiterat astăzi că se opune intrării României în Spațiul Schengen.

Vlad Gheorghe a scos în relief în acest context inclusiv o declarație pe care o făcea Lucian Bode în data de 23 noiembrie, prin care ne transmitea că omologul său austriac l-a asigurat că îngrijorările Austriei privind migranții nu vizau România.

„Omologul meu austriac m-a asigurat în mai multe rânduri că ultimele declarații pe subiectul Schengen nu sunt îndreptate împotriva României, ci subliniază nevoia de acțiune urgentă în privința gestionării provocărilor migraționiste care afectează Austria”, a zis Lucian Bode.

În pofida poziției reiterate astăzi de Austria, reprezentanții coaliției guvernamentale PSD-PNL-UDMR s-au arătat în continuare optimiști că pot obține o decizie pozitivă pe 8 decembrie în legătură cu aderarea României la Spațiul Schengen, atitudine care l-a iritat pe europarlamentarul USR.

Redăm integral declarația eurodeputatului USR:

„Ca să nu mai fie discuții, au ieșit austriecii și-au zis negru pe alb: NU votăm pentru intrarea României în Schengen. Ce zicea Bode, după ce-a vizitat el Austria: ‘Omologul meu m-a asigurat că declarațiile nu sunt împotriva României’. Când v-am zis că mințea cu nerușinare… Ministrul Bode trebuie să plece, iar dacă nu pleacă trebuie demis – se-aude, domnule președinte Iohannis?!

Mă uit la reacțiile guvernanților după anunțul cancelarului austriac și nu-mi vine să cred ce citesc. Cum explică ei, sunt optimiști, dau soluții, propun variante, vor boicot, visează proceduri inventate și cauze la CJUE…

Nu este deloc amuzant, ci tragic: păi ei n-au muncit pân-acum, ani la rând și-au bătut joc, dar au tupeul să spună că au soluții? Azi, pe 6 decembrie, când mâine știm ordinea de zi pentru consiliul JAI? Pe 6 decembrie ei vor să pună presiune pentru 7 decembrie, când Austria a zis clar NU?

Cum să fii atât de indolent, atât de mincinos, atât de obraznic să spui așa ceva românilor care pierd de 11 ani timp, bani, nervi stând pe la cozi în vămi? Cum să pretinzi că într-o zi poți face exact ce n-ai făcut din 2011 încoace, de când toate criteriile tehnice erau îndeplinite?

‘România încă mai are șanse’, ne spune guvernul PSD, PNL și UDMR pe 6 decembrie. Da, cam cum are naționala șanse ‘matematice’ să se califice la Mondial. Ăsta din Qatar”.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, 6 decembrie, că Austria se opune intrării României în Spațiul Schengen. Acesta a făcut declarațiile la Summit-ul UE-Balcanii de Vest, desfășurat la Tirana: „Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria. Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste chestiuni de securitate”.

Însă motivul invocat de Austria e unul fals. Datele Frontex, agenția europeană pentru protecția frontierelor, au relevat că migranții ilegali care ajung în Austria preferă alte rute decât cele prin România. Dacă în cazul rutei Balcanilor de Vest s-a înregistrat în total o creștere cu 170%, în România au fost cu 43% mai puține încercări de intrări ilegale. În ceea ce privește frontiera României cu Serbia, prima țară din regiunea problematică pentru austrieci, doar 1,3% din totalul trecerilor ilegale din regiune au fost dinspre statul nostru. 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare