duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

Eu, Voi și Ei

Nu mă cunoașteți. Nici eu nu mă cunosc întotdeauna. Dar voi fi aici o vreme și vom ajunge să ne cunoaștem. Și voi pe mine, și eu pe voi, dar, cel mai important, și eu pe mine.

Scriu pentru conștientizare. Pare simplu, poate uneori și este, însă este o cale lungă și de cele mai multe ori nu este chiar atât de simplu.

Poate părea abstract. Uneori va fi, dar fiecare rând ascunde în spate un proces cognitiv la care putem doar sa sperăm. Dar care, dacă se întâmplă, ne duce pe treapta următoare a existenței personale. Treaptă care va duce la o înțelegere de sine, la o acceptare a sinelui care duce și spre o înțelegere a omului de lângă. Și astea, împreună, duc la o simbioză la care doar putem spera. Pentru viitor mai bun.

De fiecare dată când veți citi ceva, mi-aș dori să nu uităm un lucru: experiențele personale creează filtrele, care la rândul lor creează realitatea fiecăruia. De asta când vom avea păreri diferite ne vom da seama că e ok sa se întâmple asta. Și în permanență să ne aducem aminte că e perfect normal sa să se întâmple asta.

Vor fi lucruri repetitive. Vor fi exemple circulare. Vor fi exemple care respectă regula „celor 3”. Practic cum a fost paragraful de față.

Vom avea o experiență. Nu neapărat plăcută, dar deschizătoare de ochi și perspective, îmi doresc. Pentru voi, pentru mine, dar cel mai important pentru generațiile care vor veni. Pentru că nu noi vom face efectiv diferența. Scopul nostru este sa educăm generația viitoare să facă diferența cu adevărat. Pentru că noi nu am știut. Doar am pus bazele.

Dan Panaitescu
Dan Panaitescu
Absolvent de jurnalism, practicant o perioadă în redacția Jurnalul Național, o vreme parte a mecanismului de organizare a conferințelor profesionale în lumea juridică, iar în prezent manager logistică. Pasionat de psihologie și căutător al rolului în viața proprie, dar și a celorlalți. Rubensian prin formare și bahic prin alegere, logic și visător totodată, dar în permanentă căutare a C-ului din expresia matematică "dacă A, atunci B".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare