vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCum transformă Famiglia Piedone Crăciunul în campanie electorală

Cum transformă Famiglia Piedone Crăciunul în campanie electorală

În pragul Crăciunului, mai mulți locuitori ai Sectorului 5 au găsit la ușă o felicitare semnată de "Piedone senior și junior din dragoste pentru sector". De principiu, n-ar fi fost nicio problemă, dacă felicitarea ar fi fost exclusiv una cu urări de bine pentru oameni. Numai că în finalul poezioarei din plic se găsea și un anunț care are mai mult de-a face cu o campanie electorală decât cu urările de sezon, și anume aceea că "Vlad Popescu Piedone...candidează".

Felicitarea adresată locuitorilor Sectorului 5 cuprinde o mică poezie scrisă parcă de un copil care n-a ajuns în etapa gimnaziului. Nu vom face o analiză efectivă pe text, pentru că ar fi inutil, dar e suficient să citim primele rânduri ca să ne dăm seama de nivelul intelectual prezumat de familia Piedone în privința destinatarilor: „Piedone și cu Vlad, vă pun dragoste sub brad” sau „Piedone și cu Vlad, problemele vi le rad”.

În aceeași poezioară de sărbători, Piedone senior ne anunță că nu cedează, cu referire probabil la condamnarea sa la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv. Dar cu adevărat deranjantă pentru destinatari a fost anunțul candidaturii lui Piedone junior în încheierea felicitării de sărbători.

Cu atât mai mult cu atât pe data de 19 decembrie, Vlad Popescu Piedone și-a lansat candidatura la Primăria Sectorului 5 din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL).

Vlad Popescu Piedone are 32 de ani și din 2020 este deputat de Suceava. Tatăl său, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în prima parte a lunii mai a anului în curs de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsă scăzută la jumătate faţă de condamnarea de 8 ani şi 6 luni de închisoare cât luase la Tribunalul Bucureşti.

La finele acestui an, fostul primar Cristian Popescu-Piedone a introdus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cale extraordinară de atac împotriva condamnării de patru ani închisoare primită în dosarul Colectiv, cererea sa urmând a fi dezbătută în luna februarie 2023.


Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare