miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExternePutin a furat Crăciunul? Economiile rușilor transformate în depozite de război. Oligarhi...

Putin a furat Crăciunul? Economiile rușilor transformate în depozite de război. Oligarhi morți și bănci închise

Oligarhii ruși continuă accidentele ciudate. Patru deputați și militari de cel mai înalt rang mor în perioada 24-26 Decembrie. Rubla, deși susținută cu aur galben si negru se clatină. Vești pe Signal și Telegram, ca și pe social media sugerează ca unele bănci rusești nu mai eliberează cash. Putin ia în considerare transformarea automată a depozitelor cetățenilor în certificate de depozit de război (certificate de depozit pe termen lung). Propriu-zis, oamenii și-ar vedea economiile captive în depozite pe care nu le mai pot accesa pentru foarte mult timp.

De Crăciun, doi oligarhi ruși, în vizită în India să vadă brăduții în varianta Mahabharata, decedează rapid și suspect.

Primul, Vladimir Bydanov (61) este găsit decedat in camera sa de hotel. Confirmând suspiciunile că oligarhii ruși nu ar trebui să stea la etaj, prietenul său Pavel Antonov (65), deputat și unul dintre cei mai bogați membri ai parlamentului rus, este găsit mort, căzut pe fereastra aceluiași hotel două zile mai târziu.

În Rusia, Alexander Buzakov (66), general comandat al șantierului de construcții nave militare moare pe 24 Decembrie, din cauze tragice dar nefăcute publice. Alexey Maslov (70), fost comandant al forțelor terestre rusești, comandat al fabricii de tancuri, decedează și el de Crăciun. Oare n-au trecut evaluarea de sfârșit de an?

Aceștia se alătură listei de peste 20 de oligarhi care au murit misterios de la începutul anului. În principal, mulți par a nu avea simțul înălțimii, căzând de la etaj, de pe balcon, pe scări, din bărci, din elicopter. Restul au atacuri de cord, sau își pun capăt zilelor singuri împușcându-se în ceafă.

În mediul online, deși cenzurat semnificativ de Kremlin, apar din ce in ce mai multe știri că Putin a ordonat transformarea depozitelor de economii în certificate de război. Asta echivalează cu o confiscare/înghețare a economiilor, cel puțin până la sfârșitul războiului din Ucraina.

Băncile închid sucursale și bancomate, oamenii având dificultăți în a-și accesa banii. Aceste știri sunt greu de verificat, dar ceva se întâmplă. Din 5 Decembrie, embargoul asupra petrolului Rusesc a intrat in vigoare, stabilind prețul maxim la $60 pe baril. Rubla a căzut cu aproximativ 20% față de dolar și euro.

În săptămâna 12-16 Decembrie rubla a scăzut de la 62.8 la 64.64 fata de dolar. Pe 21 Decembrie a depășit limita a 70 ruble/dolar. Nivelul s-a stabilizat la 68, dar știrile continua să vină. Multe bănci și-au închis ușile, cu semnul “No cash”.

Iată mai jos decretul care ordona transformarea economiilor oamenilor în certificate de război. Deocamdată nu îi putem garanta veridicitatea.

Alte surse:

https://www.reuters.com/markets/sanctions-pressure-force-russias-sberbank-close-uae-office-company-says-2022-12-26/

https://m.dailykos.com/stories/2022/12/23/2143524/-Seen-the-rumors-about-a-run-on-Russians-banks-yet-I-sure-think-something-is-going-on

Sorin Rizeanu
Sorin Rizeanu
Doctor în Finanțe Internaționale, profesor la Universitatea din Victoria, Columbia Britanică, investitor activ pe bursa americană și canadiană, consultant și antreprenor, Sorin scrie pentru Investigatoria pe teme de finanțe, economie, business si politică.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare