vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneReacție după interviul propagandistic luat de TVR Craiova Olguței Vasilescu: a fost...

Reacție după interviul propagandistic luat de TVR Craiova Olguței Vasilescu: a fost sesizată Comisia de Etică și Arbitraj a TVR

Un interviu de 55 de minute cu primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a scos din nou în prim plan atitudinea inadecvată a unor oameni de presă. Și vorbim de data aceasta despre Tiberius Mușuroi, coordonator cu atribuții de director al TVR Craiova. Așa zisul interviu a fost, de fapt, o succesiune de complimente și laude la adresa primarului Craiovei și o demonstrație de slugărnicie rar întâlnită în ultimul timp. Andrei Enescu, reprezentant al Parlamentului în Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune (SRTv) la propunerea USR, a sesizat Comisia de Etică și Arbitraj, după interviul propagandistic menționat anterior.

Amintim numai câteva citate anormale din cadrul așa-zisului interviu, în care Olguța Vasilescu a vorbit liber cât și cum a dorit, acompaniată de laude și complimente care nu se mai opreau din partea lui Tiberius Mușuroi.

Ați fost un foarte bun comunicator. Ca om care lucrez în TVR de 20 de ani, vă mărturisesc că urmăresc ceea ce postați dumneavoastră pe internet. Ați găsit toate mijloacele de a promova prin toate mijloacele transmiterea acestor informații către oameni… Bine, dumneavoastră ați lucrat în media și sunteți poate unul dintre cei mai buni comunicatori din țară… „, i-a spus Mușuroi Olguței Vasilescu în cadrul interviului televizat.

Niciodată n-o să poți să satisfaci pe toată lumea. Eu vă spun că mă uit la feedbackurile pe care le avem în momentul în care promovăm lucruri pe care le face primăria. Tot timpul există o categorie de oameni nemulțumiți. Din punctul meu de vedere, binele este o știre…„, a mai punctat Mușuroi în interviu.

Andrei Enescu susține că va propune pentru prima ședință a Consiliului de Administrație din 2023 înființarea unei comisii pentru elaborarea noii structuri organizatorice a SRTV și organizarea cât mai repede posibil a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere.

Credeam că după mai bine de 30 de ani de la Revoluție, astfel de materiale propagandistice nu mai sunt posibile la televiziunea publică. Cu regret trebuie să constat că Televiziunea Română funcționează de aproape 10 ani cu posturi de conducere ocupate interimar, fără un mecanism real de evaluare a performanțelor angajaților, iar efectele se văd în calitatea tot mai slabă a programelor.„, a declarat Andrei Enescu, reprezentant al Parlamentului în Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune.

Deputatul USR Iulian Bulai, a criticat și el modul în care TVR Craiova a condus acest pseudo-interviu fără întrebări, care amintește de cultul personalității din perioada comunistă, și a declarat că așteaptă măsuri concrete din partea conducerii TVR în acest caz.

TVR are o misiune publică, iar ea nu constă în cultul personalității unor aleși locali, ridicarea de osanale partidelor iubite sau PR-ul guvernamental. Aștept de la actuala conducere a Televiziunii să ia măsuri concrete în cazul de la Craiova și să înceapă măcar să dea semne că studiourile locale pot face jurnalism de informare, pot fi independente de baronii locali și pot sluji cu adevărat comunitățile locale”.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare