joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneIonuț Moșteanu: "Îi cerem lui George Simion să îl dea afară din...

Ionuț Moșteanu: „Îi cerem lui George Simion să îl dea afară din partid pe deputatul Dumitru Focșa”

Cazul deputatului AUR, Dumitru Focșa, care și-a lovit soția în fața copilului lor a pus din nou pe jar societatea românească, readucând în prim-plan subiectul violenței domestice. Agresivitatea membrului AUR nu s-a manifestat, însă, doar acasă la el, ci și în Parlament, acesta amenințând sau înjurând alți parlamentari în cadrul ședințelor.

De aceea, Ionuț Moșteanu crede că penalizarea lui Dumitru Focșa în cadrul partidului din care provine ar fi o acțiune firească și ar descuraja alți membri AUR din a se comporta similar. În plus, penalizarea violenței domestice mai ales în cazul unui parlamentar ar fi o măsură normală.

Ionuț Moșteanu, vicepreședintele USR, susține că e momentul ca George Simion să se comporte adecvat și să penalizeze acest comportament al colegului său prin excluderea sa din partid.

Este inadmisibil ca un agresor care își bate soția în fața copilului să rămână deputat în Parlamentul României. Îi cerem lui George Simion să îl dea afară din partid pe deputatul Dumitru Focșa. Dacă nu o va face, înseamnă că tolerează violența în familie. La finalul anului trecut am votat o declarație de susținere a egalității de șanse în România. Un singur partid nu a votat: AUR.

În urma scandalului iscat de episodul violent generat de deputatul AUR, partidul din care acesta face parte a spus că a demarat o anchetă internă și că există posibilitatea ca Focșa să-și piardă funcțiile din partid. Însă despre posibilitatea excluderii nici nu s-a amintit.

Suntem ferm împotriva oricărei forme de violență fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autoritățile sunt obligate să cerceteze și să soluționeze neîntârziat acest gen de incident”, arată în comunicatul AUR.

Sursă foto: Digi24

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare