joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneLudovic Orban a dat Guvernul în judecată: "Cine nu organizează azi alegeri...

Ludovic Orban a dat Guvernul în judecată: „Cine nu organizează azi alegeri locale, mâine nu va mai organiza nicio alegere”

Pentru că Guvernul României nu a făcut niciun pas în sensul organizării de alegeri în cele peste 50 de localități din România în care s-a vacantat funcția de primar, fostul premier Ludovic Orban a luat decizia de a da în judecată Guvernul pentru a obține din partea unei instanțe o decizie care să-l oblige să emită hotărârea de guvern de stabilire a datei alegerilor.

Peste 50 de localități din România sun conduse în prezent de persoane care nu au legitimitate, în ciuda faptului că legea stipulează clar că în termen de 90 de zile de la vacantarea postului de primar sau de la dizolvarea consiliului local, guvernul este obligat să emită hotărârea de guvern de organizare a alegerilor.

Din motive neștiute, dar ușor de bănuit, Guvernul Ciucă nu a mișcat un deget cu privire la această situație, lăsând în fruntea comunităților locale oameni care n-au legitimitate și ale căror decizii pot fi, la o adică, anulate. Pe 6 februarie, însă, are loc un prim termen al unui proces intentat de fostul premier Ludovic Orban Guvernului României, obligând astfel coaliția de guvernare să ia măsuri în acest sens.

Guvernul încalcă grav Constituția, legile țării și cele mai elementare norme de funcționare a unei democrații. Practic guvernul a interzis dreptul de vot pentru sute de mii de cetățeni români, care sunt împiedicați de guvern să își voteze primarul. Văzând nesimțirea partidelor din coaliție, disprețul guvernanților față de dreptul de vot al oamenilor și refuzul sistematic de a organiza alegeri la oricâte solicitări publice am formulat ca parlamentar, am luat decizia că nu mai există nicio altă soluție decât să dau în judecată Guvernul pentru a obține din partea unei instanțe o decizie care să oblige guvernul să emită hotărârea de guvern de stabilire a datei alegerilor.„, a punctat Orban într-o postare pe social-media.

Procedura de chemare a guvernului la judecată a fost declanșată acum jumătate de an, iar Curtea de Apel București a stabilit primul termen de judecată pentru data de 6 februarie. Ludovic Orban susține că are „încredere că judecătorii vor trata speța cu toată atenția și că vor decide cât mai repede să facă dreptate, să determine guvernul să respecte legea și dreptul de vot al cetățenilor români, drept garantat de Constituție și de lege.”

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare