miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDumitru Focșa anunță că nu demisionează din Parlament pentru că și-a bătut...

Dumitru Focșa anunță că nu demisionează din Parlament pentru că și-a bătut soția: „Căsnicia mea a fost afectată de violență, de aceea lăsați-mă să mă dedic acestei cauze din poziția de parlamentar!”

Parlamentarul Dumitru Viorel Focșa anunță, la o zi după excluderea sa din AUR, că nu va demisiona din funcția de parlamentar, ba dimpotrivă, va duce personal o luptă împotriva violenței domestice. Deși nu e vorba de primul episod de agresivitate, Dumitru Focșa se declară acum un luptător împotriva violenței și susține că, din poziția de parlamentar, vrea să genereze soluții pentru diminuarea fenomenului.

Mutarea strategică a conducerii AUR de a-l exclude din partid pe parlamentarul Dumitru Focșa nu a avut, așa cum era simplu de anticipat, efecte reale asupra acestuia. Mai mult decât atât, Focșa a postat în social media că rămâne „cu inima pentru AUR și afară din AUR”, ceea ce indică pe fond o înțelegere între acesta și partid de a găsi o soluție temporară pentru dezamorsarea tensiunii puse de societate asupra formațiunii politice.

În realitate, nu a fost luată nicio măsură împotriva parlamentarul agresiv și lucrurile vor merge mai departe la fel ca până acum. Mai mult, cu un tupeu incredibil, Focșa anunță că își dorește poziția de parlamentar în continuare, pentru că îi oferă posibilitatea de a purta o luptă cu violența domestică și a de a găsi mai ușor soluții pentru diminuarea fenomenului în societate.

Într-un comunicat de presă, emis ieri, 8 ianuarie, Focșa susține că își dorește o dezbatere sinceră asupra fenomenului și crede că planul de acțiune comun al statelor membre împotriva violenței domestice la nivel european nu e în prezent decât o scuză pentru impunerea unor idei radicale și utopice.

La nivel european există un plan de acțiune comun al statelor membre împotriva violenței domestice (Convenția de Istanbul) ce pare la prima vedere un document al bunelor intenții, dar presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen. Ceea ce nu arată decât că elitele europene nu doresc cu adevărat eradicarea acestui fenomen, ci impunerea unor noi concepte ideologice prin care se dorește redefinirea societății după niște principii nenaturale. Rămân dedicat cauzei promovate de partidul conservator AUR și resping aceste idei radicale ale stângii europene, contraproductive și utopice. E timpul să lăsăm deoparte demagogia în favoarea unei dezbateri sincere și generarea de soluții relevante pentru stoparea violenței din familiile noastre. Căsnicia mea a fost afectată de violență, de aceea lăsați-mă să mă dedic acestei cauze din poziția de parlamentar.„, a scris Focșa în comunicat.

În plus, el spune că se va folosi de dreptul de a-și apăra public imaginea și în același comunicat se referă la agresiunea împotriva soției sale ca la un simplu „incident”. Într-un interviu acordat unui post de televiziune, Focșa a spus că soția lui a fost deranjată de decizia AUR de a-l exclude din partid și că acesta nu și-a angajat un avocat care să-i reprezinte interesele. Mai mult, aceasta ar urma să-și revizuiască declarațiile date în noaptea agresiunii.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare