duminică, iunie 16, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUSR solicită revocarea lui Buică din funcția de șef al AEP. Motivele:...

USR solicită revocarea lui Buică din funcția de șef al AEP. Motivele: „Incompatibilitate, corupție și plagiat!”

Grupurile parlamentare ale USR din Camera Deputaților și Senat au depus luni o solicitare către Birourile Permanente de a demara procedura de revocare a lui Constantin Mitulețu-Buică din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), asta în contextul în care Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat astăzi Parchetul General cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către persoana în cauză a infracțiunii de "folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane".

„Am depus astăzi o solicitare către Biroul Permanent al Camerei Deputaților pentru convocarea Comisiilor Juridice Reunite și demiterea președintelui AEP, Constantin Mitulețu-Buică, acuzat de ANI că și-a angajat cumnata în instituție. Nu am nicio speranță că își va demisia, așa că începem procedura parlamentară de demitere”, a declarat vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu.

USR a solicitat în mai multe rânduri revocarea din funcție a lui Constantin Mitulețu-Buică, ultima dată la începutul lunii octombrie 2022.

Actualul șef al AEP nu este la primul dosar. El e deja trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Tot el are o decizie oficială de plagiat din partea CNATDCU.

„Incompatibilitate, corupție și plagiat – pentru aceste motive, Mitulețu-Buică ar trebui să fie demis urgent”, a mai transmis USR.

ANI l-a acuzat pe Mitulețu că și-ar fi angajat nelegal cumnata în funcția de consilier la cabinetul vicepreședintelui AEP.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Constantin – Florin Mitulețu Buică a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de președinte al Autorității Electorale Permanente a emis, aprobat și semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la cabinetul vicepreședintelui Autorității Electorale Permanente pe funcția de consilier”, a precizat ANI.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare