sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneReacții după dezvăluirea că PNL încearcă discreditarea Emiliei Șercan: "PNL devine un...

Reacții după dezvăluirea că PNL încearcă discreditarea Emiliei Șercan: „PNL devine un partid de sorginte sovietică”

Hotnews a arătat cum liberalii sunt instruiți de către propriul departament de comunicare să discrediteze munca jurnalistei Emilia Șercan, care a demonstrat plagiatul în cazul mai multor lideri PNL. Astfel, publicația arată că în punctajul PNL destinat liderilor de partid, aceștia sunt învățați să-l aude pe Bode și să o acuze pe Emilia Șercan că nu ar fi mânată de intenții legitime și că dezvăluirile ei fac parte dintr-o vendentă politică.

Subiectul a explodat în cursul zilei de ieri, când chiar Emilia Șercan a spus public că are convingerea că atacurile la care a fost supusă în ultimii ani vin pe filiera unor impostori pe care l-a pus în lumina reflectoarelor, demonstrându-le plagiatele.

De altfel, Hotnews a arătat și felul exact în care sunt transmise mesajele-cheie liderilor liberali, aceștia având de reprodus papagalicește același tip de idee, în situația în care li se adresează public întrebări pe marginea subiectului Bode.

Nu există dubiu că tot acest scandal este o vendetă politică împotriva ministrului Bode. Doamna Șercan a lansat niște acuzații netemeinice, fără o minimă pregătire de specialitate în domeniul studiilor de securitate și relațiilor internaționale sau în domeniul securității energetice. Domnia sa poate fi orice, dar numai obiectivă nu. Prezumția de imparțialitate pe care ar trebui să o aibă orice jurnalist pică în cazul de față, deoarece Emilia Șercan este autoarea unor plângeri împotriva ministrului Bode și, clar, nu poate fi bănuită de cele mai bune intenții”, arată Hotnews.

Emilia Șercan spune că bănuia aceste lucruri și că, între timp, tentativa eșuată de kompromat la adresa ei s-a transformat într-o muncă de echipă vizând decredibilizarea ei.

„De la kompromat, marionetele peneliste trec la acum la atacarea mea publică și la decredibilizarea anchetei pe care am făcut-o în noiembrie, prin care am arătat că o cincime din teza lui dr. Bode e plagiată. Nu trebuie să fii specialist în relații internaționale, ca dr. Bode, ca să citești un text și să constați că e identic cu un altul. Trebuie doar să știi să citești, domnule dr. Bode! Nu am acceptat și nu voi acceptat nicio acțiune de intimidare, deși în ultimul an a fost un tăvălug de atacuri la adresa mea. Voi anunța instituțiile media internaționale și instituțiile europene despre acest această nouă operațiune, așa cum am făcut și în trecut.Nu voi face niciun pas înapoi, băieți! Niciunul!”, a mai scris jurnalista.

Astăzi o reacție din mediul politic vine din partea președintelui USR, Cătălin Drulă, care se arată intrigat de faptul că s-a ajuns până în punctul în care un partid politic își pune toate armele împotriva unui jurnalist. El susține că prin aceste demersuri, PNL se transformă într-un partid de origine sovietică.

Acum, când Emilia Șercan a deconspirat eforturile lui Bode să blocheze investigația plagiatului său propriu, PNL trece la discreditarea jurnalistei prin intermediul comunicatorilor săi. Cu Ciucă, Bode și Silviu-ordin-de-restricție-Mănăstire la conducere, PNL devine un partid de sorginte sovietică. În PNL, adevărul deranjează, hoția e trecută în statut, iar agresiunea față de oricine îi expune este reacția preferată. Cu atât mai grav cu cât ținta acestor mașinațiuni este o jurnalistă. Nu vă e rușine, peneliști? Nu vă vom permite să duceți România înapoi în vremurile în care „partidul” însemna opresiune și cenzură.”, a scris acesta într-o postare pe social-media.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare