joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneExpert în agroecologie, despre cum pot fi limitate efectele ale încălzirii globale....

Expert în agroecologie, despre cum pot fi limitate efectele ale încălzirii globale. Noi soiuri de plante, adaptate la secetă

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie anunţă că riscăm să ne confruntăm cu seceta și în 2023. Pe de altă parte, în toată lumea, specialiștii încearcă să găsească soluții pentru a obține noi soiuri de plante, mai ușor adaptabile la noile condiții climatice.

Expert în agroecologie la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, Ioan Rotar explică, pentru SunMedia, ce „arme” am avea în lupta cu seceta și încălzirea globală.

Agricultura se schimbă aproape de la an la an, iar în fiecare sezon apar noi soiuri de plante, legume, fructe sau cereale, mai rezistente la secetă și la episoadele de căldură intensă. Este o cursă contracronometru cu schimbările climatice, iar grâul și porumbul sunt două dintre plantele cele mai afectate de secetă. Laboratoarele de inginerie genetică încearcă să dea naștere unor soiuri mai adaptabile, iar parțial au reușit, însă provocarea nu încetează.


Există și alte metode, chiar la îndemnâna simplilor fermieri, arme cu care se poate lupta cu mai mult puțin succes cu toate problemele care derivă din schimbările climatice. Însă aceste probleme nu îi afectează doar pe cei care se ocupă de culturi. Explozia prețurilor produselor alimentare și criza alimentară care ia proporții sunt efectele extreme și afectează deja întreaga lume.

Expert în agroecologie la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, Ioan Rotar are câteva soluții. Fără să fie miraculoase, acestea le pot fi de ajutor agricultorilor și îi pot ajuta în unele cazuri chiar să își salveze culturile.

În opinia lui Ioan Rotar, adeseori fermierii fac unele erori care îi pot costa. Profesorul insistă că, dincolo de problema irigațiilor, agricultorii pot lua decizii care să îi ajute.

Aflați care sunt acestea citind întregul interviu în Sun Media!

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare