joi, iunie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneProfesor român de diplomație de la Oxford, despre cum ar trebui să...

Profesor român de diplomație de la Oxford, despre cum ar trebui să joace România cartea intrării în Schengen: „Nu e suficient să te lauzi cu Carpații”

Profesor de studii diplomatice la prestigioasa Universitate Oxford, Corneliu Bjola a explicat, pentru SunMedia, de ce nu am reușit să fim mai convingători ca să fim admiși în Spațiul Schengen, dincolo de motivele inventate de austrieci.

Bjola spune că principalul vinovat este cancelarul Austriei, Karl Nehammer, însă nici diplomația și nici unii europarlamentari români nu s-au ridicat la înălțime, în timp ce România nu a știut să adopte o politică europeană cu adevărat câștigătoare.

Sfârșitul anului 2022 a adus un nou eșec pentru România, în momentul în care Austria a anunțat că se opune intrării țării noastre în spațiul Schengen. Austriecii au invocat motive absurde, care nu se verifică și au încercat să dea vina pe România și Bulgaria pentru valurile de migranți, deși Comisia Europeană, pe baza informației agenției europene Frontex a desființat argumentele Vienei. România, la fel ca vecina sa din Sud, Bulgaria, speră că în 2023 va fi admisă în Schengen.


Citește tot articolul în Sun Media.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare