joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneMită de 94.500 euro pentru angajări și fonduri europene la Consiliul Județean...

Mită de 94.500 euro pentru angajări și fonduri europene la Consiliul Județean Arad

Angajata unei instituții publice din Arad este acuzată de procurorii DNA că ar fi solicitat o mită în valoare de 94.500 de euro pentru a-și folosi influența în vederea angajării unor persoane la spitalul sau la penitenciarul din județ, dar și pentru direcționarea unor fonduri europene către membrii familiei persoanei care plătea această mită.

Procurorii DNA au anunțat începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a unei persoane, angajată, potrivit unor surse locale, a Primăriei Arad, sub acuzația de comitere a opt infracțiuni de trafic de influență. Toate aceste promisiuni făcute de suspectă față de mituitor aveau legătură cu influența pe care ea a spus că ar avea-o asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara, faptele suspectei s-ar fi desfășurat pe parcursul a patru ani, între 2019 și 2023, ea fiind recent surprinsă de anchetatori în flagrant.

Femeia ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 94.500 euro din care ar fi primit 64.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze: angajarea mituitorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești, angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale sau în cadrul Penitenciarului Arad și obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului.

Astfel, pe 6 februarie, procurorii au surprins-o pe femeie în timp ce primea suma de 5000 de euro de la martorul din dosar, care reprezenta a doua tranșă de bani cerută de aceasta pentru angajarea unui apropiat al martorului în cadrul unei unități spitalicești, pe un post de asistent medical.

Astăzi, femeia urmează să fie prezentată Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare