vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneO companie elvețiană deschide o fabrică de ulei în Galați

O companie elvețiană deschide o fabrică de ulei în Galați

Compania elveţiană SunPro, cu capacități de producție în Ucraina, va deschide o fabrică de ulei la Galați.

Investiţia se ridică la circa 20 de milioane de euro, conform Primăriei municipiului Galaţi, iar contractul de concesiune a fost încheiat pentru o perioadă de 49 de ani.

„Orașul nostru este atractiv pentru investitori. Astăzi a fost semnat un contract pentru o fabrică de ulei în Zona Liberă Galați. Vorbim de o investiție a companiei elvețiene SunPro care se ridică la peste 20 de milioane de euro și va genera aproximativ 200 de noi locuri de muncă”, a transmis primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, pe contul său de Facebook.


Compania, cu sediul în în Montreux, Elveția, deține o fabrică de ulei de floarea soarelui în orașul ucrainean Odesa, cu o capacitate de procesare de 1.200 de tone de semințe din care realizează  530 tone de ulei de floarea-soarelui.

Potrivit website-ului companiei, cifra anuală de afaceri a SunPro se ridică la 120 de milioane de dolari, cu exporturi în 11 țări din Europa, Asia și Africa.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare