miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneElectrica a cumpărat compania care deține proiectul fotovoltaic „Vulturu” din Vrancea

Electrica a cumpărat compania care deține proiectul fotovoltaic „Vulturu” din Vrancea

Furnizorul de energie Electrica a finalizat achiziția companiei Green Energy Consultancy & Investments, compania care dezvoltă proiectul fotovoltaic „Vulturu” din Județul Vrancea.

Green Energy Consultancy & Investments, deţinută integral de Vlad-Mihai Ungureanu şi Tudor-Nicolae Ungureanu, are drept obiect principal de activitate producţia de energie din surse fotovoltaice.

Compania dezvoltă un proiect fotovoltaic în zona comunei Vulturu, județul Vrancea, cu o capacitate instalată de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor) şi 9,75 MW AC (putere evacuabilă în reţea).

Proiectul se află în faza „ready-to-build”, potrivit raportului publicat luni la Bursa de Valori București de către Electrica. Tranzacția, estimată la o valoare de 600.000 de euro, se încadrează în strategia Grupului pentru perioada 2019-2023, în care se are în vedere și extinderea pe lanțul valoric al energiei electrice, în special în zona de producție a energiei electrice din surse regenerabile.

Compania de furnizare, distribuție și producție de energie electrică Electrica SA, deținută în proporție de 48% de statul român, are în prezent o capitalizare de 2,9 miliarde de lei. Grupul a înregistrat în primele nouă luni din 2022 venituri de 7,2 miliarde de lei și un profit net de 533,7 de milioane de lei.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare