sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneEmilia Șercan reacționează la acuzațiile lui Bode: "Tovarășe plagiator dovedit Bode, cum...

Emilia Șercan reacționează la acuzațiile lui Bode: „Tovarășe plagiator dovedit Bode, cum catalogați instruirea membrilor PNL într-un punctaj de partid, pentru a fi atacată public?”

La moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne inițiată de USR și Forța Dreptei, Lucian Bode a acuzat-o pe jurnalista Emilia Șercan de faptul că ar fi lucrat împreună cu USR pentru a-l discredita și pentru a-l ataca politic. Mai mult, acesta s-a plâns și că ar fi victima unui kompromat. Jurnalista i-a transmis, prin intermediul social-media, un mesaj dur.

Emilia Șercan amintește cum a promis că nu va verifica teza în varianta transcrisă de USR, tocmai pentru a nu fi acuzată că face jocuri politice și întreabă, foarte direct, dacă acea campanie de discreditare a ei în mediul online a fost firească. De asemenea, ea amintește și de punctajul PNL pe care lideri ai partidului l-a făcut, pentru a o acuza în aparițiile lor publice.

Redăm integral reacția jurnalistei Emilia Șercan, așa cum a fost ea postată pe Facebook:

„Plagiatorul dovedit Bode încercă să transforme plagiatul din teza lui de doctorat într-o afacere politică în spatele căreia se află USR și încearcă să mă lege de USR. Tovarășe plagiator dovedit Bode, dacă nu știți sau vă faceți că nu știți, m-am delimitat foarte clar de orice demers al USR atunci când a început să vă transcrie teza și am spus că nu voi verifica teza transcris de USR tocmai pentru a nu fi acuzată că le fac jocurile.

Probabil ați răsuflat ușurat când ați citit acea declarația publică. V-am verificat după ce USR a terminat prosteala cu transcrisul tezei și după ce UBB v-a dat verdict de 2,95%. V-am verificat teza pentru că mi-era clar că e plagiată mult mai mult de 2,95%, după ce am văzut raportul de similitudine din 2018 al tezei, care indica 18% similitudine, raport obținut de la UBB în baza Legii 544/2001.

Noi, jurnaliștii onești, suntem conștienți că atunci când publicăm un subiect, acel subiect poate fi exploatat politic. Se întâmplă mereu ca politicienii să se cațere pe subiecte de presă și să le capitalizeze politic. E un lucru pe care nu îl putem controla. Și PNL a jubilat și s-a folosit de dezvăluirile mele despre plagiatele unor politicieni, în special ale celor care acum vă sunt parteneri de coaliție!

Bine, și partenerii de coaliție s-au folosit de dezvăluirea mea și v-au dat nițeluș pe la gioale pe tema plagiatului dovedit, tovarășe plagiator dovedit Bode! Tovarășe plagiator dovedit Bode, vă plângeți la tribuna parlamentului că „este nefirească intensa promovare pe care USR o face unui jurnalist în această moţiune”. Mie mi se pare de-a dreptul dezgustător modul în care USR s-a cățărat pe ancheta mea, nu numai nefiresc.

Dar, tovarășe plagiator dovedit Bode, cum catalogați instruirea membrilor PNL într-un punctaj de partid, pentru a fi atacată public? A fost firească? Dar campania de denigrare publică a mea, plătită pe Facebook de Agenția de publicitate Green Pixel, cu care PNL are contract, a fost firească?

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare