vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInterviuINTERVIU Sun Media: Stere Gulea, regizorul Moromeții: "Teambuilding e un gen de...

INTERVIU Sun Media: Stere Gulea, regizorul Moromeții: „Teambuilding e un gen de entertainment la care te duci ca să mănânci popcorn. Nu este film”

Regizorul și scenaristul Stere Gulea a dezvăluit, într-un interviu oferit pentru SunMedia, detalii despre Moromeții 3, film la care lucrează în prezent și pe care îl vom vedea, cel mai probabil, în cinematografie la începutul anului 2024.

Stere Gulea a vorbit, totodată, despre producții românești care au ajuns în cinema, în ultima perioadă, precum Teambuilding sau Romina VTM, și care au stârnit o serie de controverse în spațiul public. Entertainment, nu cinematografie, este concluzia regizorului în privința acestor producții.  Cunoscut a fi o voce puternică în spațiul public, în momente socio-politice tulburi pentru România, Stere Gulea a vorbit, în cadrul interviului, și despre noua eră PSD-PNL, precum și despre agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. 


Ramona Ursu: Domnule Stere Gulea, povestiți-ne cum ați ajuns la Moromeții 3?

Stere Gulea: Într-un fel, am ajuns la Moromeții 3 mai direct și mai repede decât la Moromeții 2. Decizia a venit pe fondul surprizei pe care am avut-o când am văzut interesul pe care l-a stârnit Moromeții 2 în rândul publicului.

În final, câți spectatori a avut Moromeții 2?

În jur de 200.000, ceea ce pentru un film românesc de genul acesta părea, la momentul anului 2018, când a fost lansat, ceva extraordinar. Atunci, am zis: Domnule, mai există, totuși, un segment de populație care vrea acest film – și am văzut că erau și suficient de mulți tineri interesați -, astfel că poate ar trebui să rotunjim și să încheiem povestea asta.

Și cum o încheiem?

Păi, o încheiem deschizând-o. Pentru că povestea asta, a celui de-al treilea Moromeții, este, într-un fel, una de dinaintea primului film. Este vorba despre autor, despre Marin Preda, alias Niculaie, în perioada din viața lui în care ar gândi și ar produce romanul „Moromeții”.

Cum îl găsim pe Marin Preda, în perioada aceea?

Îl găsim într-o perioadă foarte grea a vieții lui, dar nu numai a lui. Vorbesc despre epocă, erau anii ‘50. Acțiunea se întâmplă în 1954. Este un moment în care el, după o perioadă de probleme, se adaptează la situație, iar filmul așa și începe.


CITEȘTE TOT INTERVIUL ÎN SUN MEDIA!

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare