sâmbătă, aprilie 1, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

spot_img
AcasăȘtiri InterneMoțiune simplă împotriva lui Bode: "Am fi vrut să-i spunem Moțiunea Rușinii"

Moțiune simplă împotriva lui Bode: „Am fi vrut să-i spunem Moțiunea Rușinii”

O moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, a fost dezbătută astăzi în Camera Deputaților. Un rezultat va fi comunicat abia miercuri. Moțiunea, depusă de USR și Forța Dreptei, ar fi trebuit, spun inițiatorii, numită Moțiunea Rușinii.

Această moțiune simplă vine după ce plagiatul ministrului de Interne, Lucian Bode, a devenit oficial, prin decizia Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai și este justificată de semnatarii ei prin faptul că un om care nu merită continuă să ocupe o funcție guvernamentală importantă. Paradoxul este cu atât mai mare cu cât plagiatorul dovedit este chiar ministrul de Interne al statului român.

În cadrul ședinței Camerei Deputaților, Cătălin Drulă a susținut un discurs dur împotriva lui Bode, pe care l-a numit, printre altele, și „Lucian”.

Lucian, ești disperat. Te agăți de putere. Faci rău PNL – și asta e problema lor -, dar faci rău României și asta e problema mea și a noastră. Faci rău unei țări pentru care luptăm și pe care o iubim. Nu mă aștept astăzi să votați moțiunea. Poate domnul Simonis repetă ce a făcut la ultima moțiune împotriva domnului Bode, un act lăudabil. A fost singurul care a avut curajul să voteze împotriva lui Lucian Bode. Poate mai mulți îi urmați exemplul ca să vă puteți uita în oglindă. Dar mă îndoiesc. Pentru că comportamentul vostru de la PNL în acest moment, deși știu că vă e rușine, comportamentul vostru de la PSD este unul de gașcă, două găști de dăunători.”


Tot Drulă a spus că această moțiune simplă ar fi trebuit să poarte numele de Moțiunea Rușinii:

Cătălin Drulă, la dezbaterea moțiunii simple din Camera Deputaților

Rușine. Așa am fi vrut să-i spunem: Moțiunea Rușinii. Pentru că știți foarte bine cu toții că este o rușine să-l avem pe Lucian Bode ministru de Interne. Și este rușinos și pentru PNL, și pentru PSD să trebuiască să îl apărați la votul de astăzi.

Bode s-a apărat împotriva acestor acuzații îndreptate împotriva lui, încercând să sugereze o conexiune între USR și dezvăluirile jurnalistei Emilia Șercan și menționând că el în școală a învățat bine, așa că nu înțelege de ce i se întâmplă toate acestea.

Să ştie toată lumea cât de plini de ipocrizie şi minciună sunteţi. Cei care mă cunosc îndeaproape ştiu că am făcut şcoala la timp şi cu rezultate. În urmă cu 30 de ani, am absolvit unul dintre cele mai bune licee din Sălaj cu profil electrotehnic, iar în urmă cu 25 de ani am obţinut licenţa de inginer ca şef de promoţie la Facultatea de electrotehnică şi informatică din Oradea, cu examen de licenţă 10.”


În tot acest demers de apărare a propriei imagini, Bode nu a explicat nicio secundă din ce motive face eforturi aproape supraomenești să blocheze un verdict definitiv de plagiat. Amintim faptul că Lucian Bode face recurs la Tribunalul Sălaj împotriva deciziei acestuia de a considera nefondată cererea ministrului de respingere a acțiunii de chemare în judecată a Universității „Babeș-Bolyai”. Tot Bode a cerut editurii care îi publicase teza de doctorat să-i retragă „opera” de la difuzare și comercializare.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare