miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneSchimburile comerciale între Germania şi România au crescut în 2022, la 37,5...

Schimburile comerciale între Germania şi România au crescut în 2022, la 37,5 mld. de euro

Volumul schimburilor comerciale între Germania și România a înregistrat o creștere cu 13,9% anul trecut, la 37,5 miliarde de euro. Potrivit unui raport AHK România bazat pe datele Biroului Federal de Statistică al Germaniei, Destatis, importurile din România au însumat 17,5 miliarde de euro, în creștere cu 19,6%, iar exporturile Germaniei către România au atins suma de 20 de miliarde de euro, un plus de 9,2%.

Astfel, Germania rămâne pe primul loc în clasamentul partenerilor comerciali ai României, iar România pe locul 21 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei.

„Deși anul trecut a fost unul foarte solicitant din punct de vedere economic, companiile au reușit să își demonstreze reziliența, în ciuda crizei energetice, a creșterii prețurilor la produsele intermediare la materiile prime, în ciuda problemelor din lanțul de aprovizionare și a riscurilor geopolitice crescute. Cu un volum al schimburilor comerciale care se apropie de 40 mld. EUR, comerțul bilateral între Germania și România a atins în anul aniversar al AHK România o nouă dimensiune (…)”, a declarat Sebastian Metz, Director general și membru în Consiliul Director al AHK România.

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane în România, înființată în 2002 drept Cameră de Comerț bilaterală în străinătate (AHK).

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare