miercuri, martie 29, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

spot_img
AcasăExterneEuroparlamentarul Vlad Gheorghe a cerut Consiliului Uniunii Europene să ia Austriei dreptul...

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a cerut Consiliului Uniunii Europene să ia Austriei dreptul de vot

Europarlamentarul român Vlad Gheorghe a cerut în scris Consiliului Uniunii Europene să sancționeze Austria, după ce guvernul de la Viena le-a dat vize parlamentarilor din Rusia pentru reuniunea OSCE de luna aceasta. Acesta susține că decizia aceasta a Austriei trebuie sancționată ferm, de vreme ce prin ea se încalcă nu doar pachetul de sancțiuni împotriva Rusiei, ci și valorile comune ale UE.

Într-un videoclip postat în social-media, Vlad Gheorghe, europarlamentar al Grupului Renew Europe, susține că Austria trebuie penalizată prin ridicarea dreptului ei de vot.

Am cerut Consiliului Uniunii Europene să-i lase pe austrieci fără dreptul de vot. Fără dreptul ăla de vot cu care s-au opus intrării noastre în Schengen. De data asta avem super motiv, faptul că ei îi lasă pe ruși, deși sunt sancționați, să vină la Viena.

Asta, oameni buni, înseamnă în primul rând că încalcă sancțiunile Uniunii Europene și în al doilea rând și foarte important, încalcă valorile Uniunii Europene. Și încălcarea valorilor Uniunii Europene se sancționează cu lipsirea de drept de vot în Consiliu.

Adică ei n-ar mai avea dreptul să se mai opună intrării noastre în Schengen, de exemplu. Am cerut asta Consiliului în scris pentru că avem dreptate și pentru că prietenii lui Putin nu trebuie să aibă dreptul să ne țină pe noi în afara zonei Schengen.”, a spus Vlad Gheorghe într-o postare din social media.

Reacția lui vine după ce guvernul de la Viena a dat vize pentru 15 politicieni ruși, în vederea desfășurării reuniunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa care se va desfășura în ultima parte a acestei luni. Vlad Gheorghe crede că această decizie a Austriei vulnerabilizează UE și pun în prim plan alte interese decât cele europene. Mai mult, el se întreabă și cine plătește pentru jocul periculos al Vienei.

Am mai întrebat Consiliul și ce alte măsuri au de gând să ia ca să nu ne trezim că încep și alți prieteni ai Moscovei din țările membre că încep să facă același lucru. Vladimir Putin așteaptă!„, a mai punctat europarlamentarul.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare