joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneGuvernul înființează un comitet interministerial pentru analiza de risc seismic

Guvernul înființează un comitet interministerial pentru analiza de risc seismic

Printr-o decizie aprobată joi de către premier, a fost înființat comitetul interministerial pentru analiza de risc seismic, organism în cadrul Guvernului pentru gestionarea efectelor eventualelor și următoarelor cutremure.

La mai bine de o săptămână de la tragedia din Turcia și Siria, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade care a provocat moartea a 36.000 de persoane, și în urma celor mai recente din România, Executivul anunță crearea unui comitet dedicat analizei de risc seismic.

Astfel, comitetul va furniza Guvernului liniile directoare și soluțiile necesare pentru a pregăti cât mai bine atât populația și infrastructura din toate domeniile.

Această structură va funcționa pentru a stabili într-un timp cât mai scurt măsuri coerente și integrate necesare pentru a proteja oamenii și a pregăti autoritățile să răspundă rapid și eficient, inclusiv în cazul producerii unor cutremure”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit celei mai recente comunicări a instituției.

De asemenea, conform anunțului, școlile din evidențele Ministerului Educației aflate în situație de risc seismic de gradul 1 vor fi evaluate în regim de urgență, iar toate lucrările de consolidare necesare vor demara cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

La lucrările comitetului vor lua parte: reprezentanți din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, în calitate de instituție coordonatoare, vicepremierului Kelemen Hunor, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii; Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării; Ministerul Energiei; Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației; Ministerul Sănătății; Ministerul Educației; Ministerul Culturii; Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale; Academia Română; Inspectoratul de Stat în Construcții; Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Construcții, Urbanism și  Dezvoltare Teritorială Durabilă Urban; Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului; Alianța Română a Universităților Tehnice; Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România; Asociația Municipiilor din România; Asociația Orașelor din România; Asociația Comunelor din România.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare