vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneVolumul lucrărilor de construcție a crescut anul trecut cu 12,9%

Volumul lucrărilor de construcție a crescut anul trecut cu 12,9%

Anul 2022 a adus un avans al lucrărilor de construcție la nivel național, cu aproape 13% față de anul anterior, ca serie brută.

Anul 2022 a adus un avans al lucrărilor de construcție la nivel național, cu aproape 13% față de anul anterior, ca serie brută.

Anul trecut a reprezentat un an de redresare pentru industria construcțiilor care, potrivit Institutului Național de Statistică (INS), a înregistrat un avans semnificativ comparativ cu 2021.

Conform INS, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2022 a fost înregistrată o creştere a volumului de lucrări de reparaţii capitale (+18,5%), comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2022, precum și în ceea ce privește lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+17,5%) şi lucrările de construcţii noi (+7,5%). Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la clădirile nerezidenţiale (+20,5%), construcţiile inginereşti (+7,2%) şi la clădirile rezidenţiale (+4,8%).

De asemenea, în luna decembrie 2022, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 15,1% față de aceeași perioadă a anului anterior, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 19,1%. Astfel, se remarcă o creștere la lucrările de reparaţii capitale (+43,3%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+28,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+14,3%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+24,1%), construcţiile inginereşti (+22%) şi la clădirile rezidenţiale (+4,8%).

Sursa: INS

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare