joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneMinisterul Educaţiei publică situaţia clădirilor cu risc seismic, cu actualizări săptămânale. Ligia...

Ministerul Educaţiei publică situaţia clădirilor cu risc seismic, cu actualizări săptămânale. Ligia Deca: „Contăm pe sprijinul autorităților publice locale”

Ministerul Educației afișat vineri situația infrastructurii clădirilor aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar din România, listă care va fi actualizată în fiecare săptămână.

Începând de vineri, 24 februarie, Ministerul Educației va afișa pe website-ul său oficial o situație a clădirilor educaționale cu risc seismic. Datele se bazează pe actualizările operate la nivelul unităților de învățământ în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR).

Potrivit Ministerului Educației, lista cuprinde informații privind starea tuturor unităților de învățământ, aflate în conservare, în uz, cu activitate didactică relocată, în reabilitare sau consolidare, și va fi publicată în fiecare zi de vineri, cu datele actualizate în cursul săptămânii.

Am transparentizat complet situația privind încadrarea în clase de risc seismic a clădirilor aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar din România! Contăm pe sprijinul autorităților publice locale să ofere unităților de învățământ (acolo unde există) toate actele oficiale care arată alte informații decât cele existente în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR)„, a scris ministrul Ligia Deca pe pagina sa de Facebook.

Recent, Ministerul Educației a publicat o listă a clădirilor în uz încadrate în RS1 și care necesită intervenție rapidă. La acel moment, în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) figurau 39 de clădiri încadrate în clasa de risc seismic I, dintre care doar 21 în uz. Dintre aceste 21 de clădiri, 15 erau săli de clasă/laboratoare, iar 6 clădiri aveau alte destinații. Lista unităților de învățământ care au în uz câte o clădire încadrată în clasa I de risc seismic poate fi regăsită AICI.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare