joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCurtea Supremă s-a „lepădat” de dosarul „Revoluției”. L-a trimis la Curtea de...

Curtea Supremă s-a „lepădat” de dosarul „Revoluției”. L-a trimis la Curtea de Apel București, pe motiv că Ion Iliescu nu a fost președinte în decembrie 1989

Deciza Curții Supreme este cu atât mai controversată cu cât aceeași instanță s-a pronunțat, în ultimii ani, pe mai multe spețe legate de dosarul „Revoluției”, fără ca această instanță să ridice vreodată problema lipsei sale de competență.

Pe de altă parte, așa cum a explicat, istoricul Mădălin Hodor, într-un amplu interviu pentru SunMedia, „din 22 decembrie 1989, seara, momentul în care a fost citită acea platformă program a Frontului Salvării Naționale, iar Ion Iliescu și-a asumat rolul de conducător, el a devenit, practic, conducătorul statului”. 

„Având în vedere interesul public manifestat față de dosarul nr.1687/1/2022/a1, cunoscut sub denumirea Dosarul Revoluției, aducem la cunoștința opiniei publice următoarele:

Prin încheierea de ședință pronunțată în camera de consiliu, la data de 24 februarie 2023, ora 13.30, judecătorul de cameră preliminară din cadrul Secției Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dispus trimiterea către Curtea de Apel Bucureşti a cauzei în care a fost sesizată cu Rechizitoriul nr. 11/P/2014 din data de 29 iulie 2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secția Parchetelor Militare.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL ÎN Sun Media.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare