vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUna dintre cele mai mari afaceri de panificație din lume intră în...

Una dintre cele mai mari afaceri de panificație din lume intră în România

Compania de panificație Grupo Bimbo din Mexic, una dintre cele mai mari afaceri din domeniu la nivel mondial, anunţă intrarea pe piaţa din România, în urma preluării Vel Pitar de la fondul de investiţii american Broadhurst.

Grupo Bimbo, una dintre cele mai mari companii de panificație din lume, își anunță intrarea în România, prin achiziția afacerii locale Vel Pitar, cunoscută pentru brandurile French Toast, Grâu Întreg, Chef Gourmand.

Înființată în 1999, Vel Pitar operează zece brutării în România, are aproximativ 1.800 de angajați și include un portofoliu diversificat cu peste 12 mărci de pâine și alte produse.

Prin această achiziție, Grupo Bimbo, cu afaceri de 17 mi­liarde de dolari în 2021, își consolidează poziția la nivel mondial în domeniul alimentelor pe bază de cereale. În plus, odată cu achiziția Vel Pitar, compania cu sediul în Mexic este acum prezentă în 34 de ţări de pe 4 continente, cu 214 facilităţi de producţie şi peste 1600 de centre de vânzare.

Cu Vel Pitar, continuăm să ne extindem prezența globală a brandurilor performante, de înaltă calitate, axate pe consumator. La Grupo Bimbo, integrăm o echipă talentată, cu o cunoaștere extinsă a pieței și un portofoliu de produse recunoscute, cu un potențial ridicat de a continua să crească„,a declarat Daniel Servitje, CEO și președinte al Grupo Bimbo, potrivit unui anunț de marți al companiei.

Grupo Bimbo a preluat Vel Pitar de la fondul de investiţii american Broadhurst. În 2021, compania locală a ridicat afaceri de 586,2 milioane de lei (125,3 milioane de dolari) și a înregistrat un profit net de 68,5 milioane de lei (14,6 milioane de dolari).

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare