joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneGuvernul accelerează intrarea CEC pe piața asigurărilor. Ministrul Finanțelor: "Are o lună...

Guvernul accelerează intrarea CEC pe piața asigurărilor. Ministrul Finanțelor: „Are o lună de zile să se autorizeze”

Pe fondul problemelor din asigurări, în contextul insolvenței Euroins, Guvernul împinge CEC Bank pe piață. Este vorba de o nouă societate în care CEC Bank deține 99% din acțiuni, iar Imprimeria Națională restul de sub 1%.

În contextul problemelor de pe piața asigurărilor, Guvernul accelerează intrarea unui nou jucător. Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a declarat, marţi, că a solicitat CEC Bank să îşi depună documentele de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), cu un termen de o lună pentru a obținerea autorizației.

„Are o lună de zile, am solicitat şi ieri CEC-ului şi vă spun şi dumneavoastră, are o lună de zile să se autorizeze, să îşi depună documentele de autorizare la ASF”, a declarat ministrul Finanţelor, potrivit news.ro, adăugând că, atunci când începe procedura de autorizare, va fi dat tot concursul din partea ASF pentru ca autorizațiile să fie emise rapid.

Hotnews.ro a anunțat la începutul lunii martie că statul pregătește o nouă societate de asigurări, în cadrul căreia CEC Bank deține un pachet de acțiuni de peste 99%, iar Imprimeria Națională restul de sub 1%. Pe atunci, oficialii CEC Bank au confirmat demararea procedurilor de înființare a noii companii, arătând că va deveni operațională până la sfârșitul anului.

„CEC Bank SA parcurge etapele de înființare a societății de asigurări, fiind demarată întocmirea documentației legale și obținerea avizelor necesare pentru înființare. Când toate detaliile vor fi definitivate, vom face publice aceste informații. Estimăm că societatea va deveni operațională până la sfârșitul anului”, declarau la începutul lunii martie, pentru HotNews.ro, reprezentanții CEC Bank.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare