miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneVlad Gheorghe: "Vom avea rezoluție pentru intrarea României și Bulgariei în Schengen...

Vlad Gheorghe: „Vom avea rezoluție pentru intrarea României și Bulgariei în Schengen în Parlamentul European!”

Votul Austriei care a luat șansa României și Bulgariei de a face parte, în sfârșit, din spațiul Schengen, este considerat a fi în dezacord cu prevederile tratatelor europene, pentru că în motivarea lui au fost invocate false argumente. Asta susține europarlamentarul Vlad Gheorghe, care a propus Parlamentului European să acționeze în vederea revizuirii deciziei.

Vlad Gheorghe a anunțat faptul că în Comisia pentru Petiții s-a votat ca Parlamentul European să apere România și Bulgaria în fața deciziei motivate fals de Austria și prin care drepturile românilor și bulgarilor au fost încălcate. În consecință, europarlamentarul anunță că va exista o rezoluție a Parlamentului European pentru intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen.

Votul Austriei n-a respectat prevederile tratatelor când cancelarul Nehammer a invocat false argumente, prin urmare am cerut ca Parlamentul să meargă până la capăt cu atribuțiile sale și să întoarcem această decizie. Urmează votul din plen, dar nu sunt motive să ne îndoim că va trece rezoluția propusă.„, a punctat Vlad Gheorghe într-o postare din social media.

El susține că a existat o solidaritate a grupurilor europarlamentare în această chestiune și că colegii din Comisia pentru Petiții au înțeles imediat de ce e urgentă adoptarea unei astfel de rezoluții. Unul dintre principalele argumente ale lui Vlad Gheorghe e acela că nu e normal ca un stat membru să-și exercite cu rea-voință rolul în detrimentul altor state și că închiderea ochilor la un astfel de fenomen ar permite crearea unui precedent periculos.

Propunerea mea a fost acum adoptată cu prioritate, peste toate celelalte puncte de la votul de astăzi. Grupurile europarlamentare și colegii din Comisie au înțeles că trebuie URGENT să corectăm această nedreptate care vulnerabilizează Uniunea Europeană. Nu putem permite niciunui stat membru să exercite cu rea-voință rolul în Uniune în detrimentul altor state.

Românii și bulgarii nu sunt cetățeni de mâna a doua, iar principiile Uniunii nu pot fi încălcate nicicum, nu contează că are Nehammer alegeri, că are Putin interes să nu fim în Schengen sau că n-avem bască. Aici la Bruxelles nu negociem principii și nu renunțăm să luptăm pentru ceea ce li se cuvine românilor de peste 10 ani: circulație liberă în spațiul unic european, fără cozi, umilințe, timp pierdut și bani aruncați la frontiere.„, a mai punctat europarlamentarul român.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare