joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneProtest la Colegiul Medicilor pentru prevenirea întoarcerii chirurgului Gheorghe Burnei în sala...

Protest la Colegiul Medicilor pentru prevenirea întoarcerii chirurgului Gheorghe Burnei în sala de operații

Comunitatea Declic face eforturi susținute pentru a preveni întoarcerea chirurgului Gheorghe Burnei în sala de operații. Totul după ce în 2016, Casa Jurnalistului publica primele informații despre experimentele pe care medicul le facea asupra unor copii. Burnei este, însă, și unul dintre beneficiarii deciziei CCR privind prescripția și, astfel, există posibilitatea ca acesta să se poată întoarce în sala de operații, lucru pe care l-a solicitat în mod repetat, în 2017 și 2022.

A fost lansată o petiție pe platforma Declic în care comunitatea solicita interzicerea dreptului de a profesa în cazul acestui medic, acuzat de ucidere din culpă și experimente pe copii. Condamnat definitiv pentru luare de mită și acuzat de omor din culpă și vătămare corporală, în dosare pentru care faptele s-au prescris, Burnei cere revenirea în sala de operații și există, în urma deciziei CCR privind prescripția, o reală posibilitate ca acest lucru să se întâmple.

Pentru a atrage și mai mult atenția asupra subiectului, cei de la Declic au organizat și un protest la Colegiul Medicilor, protest programat pentru astăzi, cu intenția de a cere președintelui Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, să aplice sancțiunea de interzicere a dreptului de a profesa în cazul chirugului Gheorghe Burnei. Aceeași solicitare a fost făcută și către Cătălina Poiana, președinta Colegiului Medicilor București.

Sub deviza “Burnei nu trebuie lăsat să profeseze”, cei de la Declic atrag atenția asupra riscurilor pe care le-ar presupune întoarcerea lui Burnei în sala de operații, dar și asupra handicapului major al justiției românești în rezolvarea unor cazuri de asemenea gravitate,

Deși a fost cercetat pentru omor din culpă și vătămare corporală, chirurgul nu a mai fost judecat din cauză că i s-au prescris faptele. Un copil de 8 ani a murit pe masa sa de operație, după o intervenție  “în premieră mondială”. Unui alt copil i-a fost distrusă viața după ce chirurgul i-a făcut o intervenție cu un implant neomologat. Sute de plângeri au fost depuse de familiile celor care au avut de suferit din cauza tratamentelor de malpraxis ale medicului. Însă Burnei a scăpat doar cu o condamnare cu suspendare pentru luare de mită. Iar din aprilie poate reveni la masa de operație pentru că i-a expirat interdicția de a profesa într-un spital de stat, dintr-o hotărâre judecătorească.”, atrag atenția cei din comunitatea Declic.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare