joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCNAIR a semnat patru noi contracte de concesionare cu OMV și Rompetrol...

CNAIR a semnat patru noi contracte de concesionare cu OMV și Rompetrol pentru construirea de benzinării

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat joi semnarea a patru noi contracte pentru utilarea și dotarea, operarea și întreținerea unor spații pentru servicii aflate pe autostrăzi și drumuri naționale.

CNAIR a semnat 4 noi contracte pentru concesionarea de servicii în vederea utilării/dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii/parcări de scurtă durată/parcări de lungă durată aflate pe autostrăzile și drumurile naționale din România deschise traficului rutier„, a transmis instituția.

Astfel, este vorba de un contract de concesiune pe 20 de ani cu OMV Petrom, în valoare de 2,3 milioane de lei, pentru Lot 1: Spaţii pentru servicii, km 288+810 (stânga/dreapta), Miercurea Sibiului, Autostrada A1, Orăştie – Sibiu.

Al doilea contract, în valoare de 2,5 milioane de lei și o durată de 25 de ani, a fost semnat cu asocierea S.C. Rompetrol Downstream SRL şi S.C. KMG Rompetrol Development SRL pentru Lot 2: Spaţii pentru servicii, km 8+400 (stânga/dreapta), Sânpaul, Autostrada A3, Transilvania – Secţiunea 1C. Cu aceeași asociere, CNAIR a mai semnat un contract de 2,35 milioane de lei pentru Lot 10: Parcări de lungă durată – Varianta de Ocolire Suceava – DN 2, km 429+500 – 430+200 dreapta, respectiv Varianta de Ocolire Suceava, km 8+500 – 9+000 stânga. De asemenea, pentru Lot 12, în vederea realizării de parcări de lungă durată – Varianta de Ocolire Braşov – DN1K, km 1+500 stânga/dreapta, CNAIR și asocierea S.C. Rompetrol Downstream SRL şi S.C. KMG Rompetrol Development SRL au semnat pe 20 de ani un contract în valoare de 2,7 milioane de lei.

Potrivit CNAIR, dotările minime obligatorii pentru aceste spații sunt: parcare, toalete publice, stație distribuție carburant, spațiu comercial, snack bar, stații încărcare vehicule electrice ușoare, stație reîncărcare vehicule electrice grele (doar în spațiile de servicii aferente Lot 1), stație de distribuție/încărcare hidrogen (doar în spațiile de servicii aferente Lot 1) – până cel târziu la 31 decembrie 2030.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare