vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneTransgaz a lansat licitația pentru construcția conductei de transport gaze Prunișor -...

Transgaz a lansat licitația pentru construcția conductei de transport gaze Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa

Transgaz a scos la licitaţie contractul pentru construcţia conductei de transport a gazelor naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile Herculane - Jupa, cu o lungime de 180 km și o valoare estimată la 451,7 milioane de lei.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat, luni, că Transgaz, companie controlată de stat, a lansat licitația pentru construcția conductei de transport a gazelor naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa, cu o lungime de 180 de kilometri. Contractul are o valoare estimată de 451,7 milioane de lei și, potrivit ministrului, banii vin și din Fondul pentru Modernizare.

În august 2022 am semnat autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale, care prevede inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecţie catodică şi fibră optică. Totodată, proiectul de investiții ‘Conductă de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa’ a fost declarat de Guvern proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale. Este un proiect important pentru regiunea Olteniei, dar și o piesă vitală pentru a diversifica rutele de transport către Vest și pentru a face din România un hub energetic„, a scris ministrul pe Facebook.

Potrivit oficialului, conducta va trece prin județele Mehedinți și Caraș – Severin (municipiile Caransebeș & Orșova, plus localitățile Băile Herculane, Topleț, Mehadia, Cornea, Domașnea, Căzănești, Teregova, Armeniș, Slatina Timiș, Bucoșnița, Buchin, Turnu Ruieni, Obreja, Prunișor, Husnicioara, Căzănești, Sisești, Ilovăț, Bâlvănești, Godeanu, Balta, Podeni, Cireșu și Ilovița).

Potrivit licitației postate în SEAP, contractul sectorial se împarte în:

1. Conducta de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa (inclusiv alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică) – LOT 1, cu o valoare estimată, fără TVA, de aproape 121,4 milioane de lei.

2. Conducta de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa (inclusiv alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică) – LOT 2, cu o valoare estimată, fără TVA, de 104,5 milioane de lei.

3. Conducta de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa (inclusiv alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică)- LOT 3, cu o valoare estimată, fără TVA, de 108 milioane de lei.

4.  Conducta de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa (inclusiv alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică)- LOT 4, cu o valoare estimată de aproape 117,6 milioane de lei fără TVA.

În descrierea proiectului se precizează: „Termenul-limită în care entitatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificare/informațiilor suplimentare (…) este: a 11-a zi dinaintea datei limita de depunere a ofertelor Lot 1 – 121.390.221,63 lei din care Entitatea Contractantă va pune la dispoziția Executantului materiale, utilaje şi echipamente în valoare de 87.774.313,84 lei. Valoarea estimată a lucrărilor – 33.615.907,79 lei Lot 2 – 104.545.330,87 lei din care Entitatea Contractantă va pune la dispoziția Executantului materiale, utilaje şi echipamente în valoare de 71.808.494,00 lei. Valoarea estimată a lucrărilor – 32.736.836,87 lei. Lot 3 – 108.047.381,19 lei din care Entitatea Contractantă va pune la dispoziția Executantului materiale, utilaje şi echipamente în valoare de 73.120.499,00 lei. Valoarea estimată a lucrărilor – 34.926.882,19 lei. Lot 4 – 117.585.256,29 lei din care Entitatea Contractantă va pune la dispoziția Executantului materiale, utilaje şi echipamente în valoare de 83.450.155,76 lei. Valoarea estimată a lucrărilor – 34.135.100,53 lei„.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare