duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneMinistrul Transporturilor: Lotul 2 din A0 Nord va fi inaugurat cu un...

Ministrul Transporturilor: Lotul 2 din A0 Nord va fi inaugurat cu un an mai devreme

Lotul 2 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord), va fi dat în trafic în august anul acesta. Contractul, cu o valoare de aproximativ 832 milioane lei, fără TVA, prevede finalizarea lucrărilor în 2024.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat marți că au fost executate mai bine de jumătate din lucrările pentru cei 19 kilometri din Lotul 2.

Lucrările, desfășurate de grupul UMB, controlat de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, au început oficial în august 2022. Valoarea proiectului pe acest Lot se ridică la aproximativ 832 milioane lei (fără TVA). Grupul a câștigat contractele pentru loturile 2 și 4 ale A0 Nord.

Potrivit contractului semnat cu CNAIR, termenul de finalizare este luna iunie 2024. Constructorul a precizat însă că va finaliza lucrările anul acesta în luna august, deci cu aproape un an mai devreme. Sunt deja porțiuni din acest lot pe care s-a așternut asfalt, iar acum se montează parapete. Se lucrează intens la noduri, în special la Nod DN1″, a scris Grindeanu marți pe Facebook.

Sursă: Sorin Grindeanu, Facebook

Pentru Lotul 3, tronson de 9 kilometri, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat în luna martie contractul cu un constructor din China pentru proiectare și execuție. „Pe traseul lotului 3 al A0 Nord vor fi construite 7 poduri și pasaje dar și un nod rutier care va face legătura cu DN2. Sursa de finanțare pentru acest proiect este asigurată prin Programul Transport. Constructorul chinez are la dispoziție 30 de luni (12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor) și 397,9 milioane de lei (fără TVA) pentru construcția acestui lot al A0 Nord”, afirma atunci Sorin Grindeanu.

Pentru primul lot, CNAIR nu poate semna contractul, în urma situației Pizzarotti – Intrakat.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare