joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePUNCTE-CHEIE. Start la investiții

PUNCTE-CHEIE. Start la investiții

Săptămâna 10 - 16 aprilie 2023. Înainte de Sărbătorile Pascale, mari business-uri au anunțat atragerea unor finanțări importante, un jucător din agribusiness și-a exprimat intenţia de listare la Bursa de Valori Bucureşti și avem noutăți legate de situația Euroins România.

Bani și investiții

Săptămâna trecută, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat o investiție în valoare de 182 de milioane de lei în înființarea unei fabrici de procesare a lânii.

Concret, Ministerul a salutat demersul unor investitori români din județul Olt, comuna Făgețelu, care au obținut un ajutor de stat de 182 milioane de lei, fonduri pe care le vor folosi pentru înființarea fabricii și la fabricarea de produse fono și termoizolante din lână.

Proiectul evaluat şi validat se va transpune în construirea unei fabrici prin care se va prelucra această valoroasă resursă, în care găsim finalitatea Programului LÂNA, pe care l-am început în anul 2017. Vom fi tot timpul alături de românii care vor să investească în această activitate prin crearea de mecanisme de colectare a lânii de la crescătorii de ovine din România, în acest moment fiind semnate scrisori de intenţie cu asociaţiile de fermieri pentru 15.000 tone lână brută”, a declarat ministrul Petre Daea.

Novaservis Ferro Group, filiala grupului polonez FERRO, lider de piaţă în echipamente pentru instalaţii sanitare şi termice, a atras o finanțare în valoare de 15 milioane de euro de la BRD pentru crearea unui hub logistic care să susţină extinderea grupului în România şi pe alte pieţe din regiune, arată Bursa. Finanțarea, acordată pentru o durată de 2 ani, are în vedere activitățile de business aferente noului centru logistic de 11.000 metri pătraţi, care va fi construit în Bucureşti şi care va servi piaţa românească, Republica Moldova şi ţări din zona de sud-est a Europei.

Tot săptămâna trecută, NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor şi dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est a contractat un credit imobiliar în valoare de 200 de milioane de euro de la Erste Group Bank AG şi Raiffeisen Bank.

Prin noua finanțare verde în valoare de 200 de milioane de euro, alături de alte surse de finanțare și capital ale Grupului, am stabilit o structură de capital diversificată și bine echilibrată, care va susține ritmul de creștere a activității noastre. NEPI Rockcastle dispune de resurse adecvate și variate pentru a finanța planurile actuale de dezvoltare și investiții”, a declarat Rüdiger Dany, CEO NEPI Rockcastle, potrivit Economica.

Anunț de listare

Liderul pieței de agribusiness din România, Grupul Agricover, și-a anunțat intenția de listare la Bursa de Valori București, printr-o ofertă de vânzare de acţiuni care va cuprinde o majorare a capitalului social de până la 145.436.236 acţiuni noi şi o vânzare de până la 800.622.551 acţiuni existente.

Ca parte a strategiei noastre de dezvoltare durabilă şi în concordanţă cu ambiţia noastră de a defini agricultura de mâine, suntem încântaţi să anunţăm intenţia noastră de a lista Agricover la Bursa de Valori Bucureşti. Având la bază succesul emisiunii noastre de obligaţiuni în valoare de 40 de milioane de euro din anul 2021, obiectivul nostru este să atragem în continuare capital pentru dezvoltare şi noi investitori, care sa se alăture parcursului nostru către succes”, a declarat Jabbar Kanani, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Agricover Holding.

Despre Euroins România…

Săptămâna trecută, Euroins Insurance Group (EIG) a demarat procedura legală de suspendare şi anulare a deciziei Autorității de Supraveghere Financiară de revocare a licenţei de funcţionare a Euroins România, prin depunerea unei cereri la Curtea de Apel Bucureşti. Potrivit news.ro, Eurohold şi BERD, acționarii Euroins Insurance Group, au înaintat deja Guvernului, Parlamentului, Autorității de Supraveghere Financiară şi Fondului de Garantare  a Asiguraților o propunere pentru rezolvarea crizei de pe piaţa RCA.

Dacă ai ratat…

Banca Națională a României a anunțat că datoria externă totală a României a crescut la finalul lunii februarie la 154,43 miliarde euro. De asemenea, potrivit BNR, în perioada ianuarie – februarie, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 2.614 milioane euro, comparativ cu 3.155 milioane euro în perioada ianuarie – februarie 2022.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare