vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneIonuț Moșteanu: "Singura calitate a domnului Daea e că ne distrează la...

Ionuț Moșteanu: „Singura calitate a domnului Daea e că ne distrează la televizor când aleargă pe câmp sau se luptă cu cormoranii”

Moțiunea simplă depusă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, a fost un nou prilej de scandal și amuzament în Parlamentul României. Cei de la AUR au afișat pancarte prin care cereau stoparea importurilor din Ucraina, cei de la USR au susținut discursuri pasionale, iar Petre Daea s-a apărat printr-un "jurnal", în care spune că a consemnat activitatea lui de ministru.

Votul pe moțiune va fi dat miercuri, în plenul Camerei Deputaților. Amintim că moțiunea intitulată „De la grânarul Europei la ruşinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună ştiinţă agricultura românească”, a fost semnată de 56 de deputați.

În timp ce Daea își susținea discursul, deputații AUR au mers în spatele său cu pancarte prin care au cerut stoparea importurilor din Ucraina. În acest timp, Daea explica faptul că propria conștiință l-a îndemnat să scrie un jurnal al activităților și rezultatelor obținute de el, spunând că jurnalul în cauză este și răspunsul său la acuzațiile care i se aduc.

Textul moțiunii a fost citit de deputatul USR, Daniel Blaga, care l-a acuzat pe Daea că ar fi una dintre cauzele pentru care România pierde bani din PNRR, iar Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR a trecut în revistă trecutul comunist al actualului ministru al Agriculturii.

„Un ministru care, acum 50 de ani, termina Facultatea de agronomie, se înscria în Partidul Comunist Român din convingere, după propriile declarații, se apuca de Ștefan Gheorghiu și studia, atenție un pic, „Materialismul dialectic și istoric, concepția revoluționară despre lume și viață a PCR, fundament teoretic al conștiinței socialiste” sau „Atributele conducerii unității agricole socialiste“.

Așa că, dacă mai devreme, când a vorbit domnul ministru, vi s-a părut că vorbea ca la Congresul al XIV-lea, fix de aia vorbea ca la Congresul al XIV-lea, pentru că a fost la congresele alea.

Ar fi trebuit să-l demiteți, doamnelor și domnilor de la PNL, domnule Ciucă, pe acest ministru în secunda doi, după ce s-a dus la Bruxelles cu date eronate și a obținut cele mai mici compensații pentru fermierii afectați de importul cerealelor din Ucraina. 10 milioane de euro. Și, apoi, ne-a spus: Dublăm suma de la bugetul statului. Ca și cum ar fi dublat-o din buzunar.

L-ați ales pe domnul Petre Daea, doamnelor și domnilor de la PSD și PNL, ați condamnat agricultura românească. Nu o spun eu, o spun miile de fermieri care au protestat zilele trecute în toată țara. Au ieșit să protesteze împotriva ministrului care aleargă noaptea pe câmp, cu camerele de filmat după el, în loc să alerge mai mult pe la Bruxelles pentru a obține banii meritați de fermierii români.

Domnule Marcel Ciolacu, spuneați la numirea domnului Daea în funcție că e nevoie de un om de calibrul lui Petre Daea pentru problemele pe care le avem la agricultură. Din păcate, singura calitate a domnului ministru e că ne distrează la televizor când aleargă pe câmp și construiește fraze greu inteligibile sau se luptă cu cormoranii.

Râdem, dar nu e râsul nostru. Nu de stand-up comedy avem nevoie, ci de un ministru competent, care să pună agricultura românească acolo unde merită. Planul Național Strategic a fost făcut praf, trimis prea târziu, după ce l-a trimis au venit 370 de observații. Un Plan Strategic dezastruos pentru viitorul agriculturii României, vital pentru agricultorii români.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. Este clar ca mai mult ca oricand, agricultura Romaniei are nevoie de un plan strategic ideal, in care deputatii sa sustina agricultorii si sa se asigure ca acestora li se ofera fonduri suficiente. Cu toate acestea, mizele sunt mult prea mari pentru a fi lasate pe seama unui ministru neprofesionist. Desigur, votul pe motiunea mentionata mai sus va fi foarte important si cu siguranta va avea un impact major asupra agriculturii romanesti, insa este necesara o schimbare urgenta in cadrul Guvernului pentru a asigura viitorul sectorului agricol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare