vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneKMG International, proprietarul Rompetrol, a contractat un credit sindicalizat de 600 mil....

KMG International, proprietarul Rompetrol, a contractat un credit sindicalizat de 600 mil. dolari

Banca Comercială Română a coordonat aranjarea unei facilități de credit sindicalizat pentru KMG International, proprietarul Rompetrol, în valoare totală de 531,8 milioane de dolari, cu posibilitatea de majorare până la 600 milioane de dolari.

KMG International va utiliza fondurile contractate pentru finanțarea capitalului de lucru, strategia de extindere a activității comerciale și pentru refinanțarea împrumutului sindicalizat existent, în valoare de  435 milioane de dolari. Creditul va fi utilizat de toate companiile  din grup, respectiv Rompetrol Rafinare (operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești), Rompetrol Downstream (benzinării Rompetrol, depozite de carburanți) și KMG Rompetrol (divizia locală de management), a anunțat marți BCR.

Banca Comercială Română a acționat în calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Bookrunner, Agent de Documentație, Garanții și Creditor. „Această nouă finanțare sindicalizată arată capacitatea KMG International de a-și securiza sursele de finanțare de la băncile partenere și de a consolida poziția cheie a grupului pe piața energetică din România, dar și la nivel regional. De altfel, pentru noi, la BCR, este o prioritate să susținem companiile care stimulează potențialul României și să le oferim servicii de aranjare și administrare pentru finanțări sindicalizate complexe”, a declarat Grația Popescu, Senior Banker Loan Syndication BCR.

BCR a lucrat cu ING Bank, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank în calitate de Aranjori Principali Mandatati și creditori, Alpha Bank România, în calitate de aranjor și creditor, precum și Garanti Bank și OTP Bank România, în calitate de creditori.

KMG International este deținută integral de KazMunayGas, compania națională de petrol și gaze din Kazahstan, și îşi desfăşoară principalele operaţiuni în Europa de Est şi Asia Centrală. În România, grupul operează rafinăriile Petromidia Năvodari (unitate internă de prelucrare) şi Vega Ploieşti (producător de bitum şi hexan ), precum și o divizie de petrochimie. La acestea, se adaugă o amplă reţea de distribuţie carburanţi în regiunea Mării Negre, atât prin subsidiarele Grupului (România, Republica Moldova, Bulgaria şi Georgia), cât şi prin diverşi parteneri din regiunea Europei Centrale şi de Est (Turcia, Serbia sau Grecia).

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare