joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneROCA Investments iese din acționariatul operatorului portuar Romcargo

ROCA Investments iese din acționariatul operatorului portuar Romcargo

ROCA Investments, platformă pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate, anunță vânzarea pachetului de acțiuni deținut în cadrul Romcargo Maritim, după un proces de restructurare derulat pe o perioadă de 3 ani. Profitul tranzacției se ridică la 3 milioane de euro.

Compania de private equity fondată de Impetum Group, ROCA Investments, a vândut participația din cadrul Romcargo unuia dintre acționarii existenți ai operatorului portuar. Profitul rezultat în urma tranzacției se ridică la 3 milioane de euro, cu o rată a rentabilității de 72%.

Romcargo reprezintă cea de-a cincea investiție pentru compania de private equity, preluată în 2019. Potrivit reprezentanților, Romcargo a revenit pe profit după primul an de la preluare, iar după 3 ani aceasta a devenit o companie solidă din punct de vedere financiar și operațional, cu o cifră de afaceri de 3,67 milioane euro şi un profit de 840.000 euro în 2022. „Astăzi, Romcargo gestionează toate importurile și exporturile maritime importante ale unor branduri auto importante precum Dacia sau Ford, procesul de restructurare a fost unul dintre cele mai complexe de pe piața românească, până în prezent”, arată ROCA Investments.

Romcargo Maritim, înființată în 2006, operează cel mai mare terminal Ro-Ro din Portul Constanța, cu o suprafață de 71.000 mp.

În 2021, compania a înregistrat afaceri de 12,3 milioane de lei (2,5 milioane de euro) și pierderi nete de 1,8 milioane de lei (375.000 de euro).

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare