joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneA fost publicat Ordinul care prevede scutirea impozitului pentru angajații din IT....

A fost publicat Ordinul care prevede scutirea impozitului pentru angajații din IT. Ministerul Cercetării: Drepturi egale pentru IT-iştii de la stat şi din privat

A fost publicat în Monitorul Oficial ordinul care prevede scutirea de la plata impozitului pentru angajații din IT, respectiv celor care desfășoară activități cu codurile CAEN 5821, 5829, 6201, 6202, 6209. Scutirea de impozit se aplică acum și angajaților instituțiilor publice locale, nu doar celor din instituțiile publice centrale.

Ordinul vizează, în special, angajații din domeniul IT care activează în instituțiile publice. Potrivit Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, printre cele mai importante aspecte ale ordinului se numără scutirea de impozit pe venit.

 „O veste bună pentru angajații din domeniul IT care lucrează în instituțiile publice! Noul ordin clarifică faptul că aceștia vor beneficia de scutirea de la plata impozitului pe venit pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor. Această măsură are scopul de a atrage și menține specialiștii în domeniul TIC în administrația publică, accelerând procesul de digitalizare al țării„, arată comunicatul emis marți de către minister. Scutirea de impozit se aplică pe întreaga perioadă în care angajatul desfășoară efectiv activitatea de creare de programe pentru calculator. De asemenea, scutirea se poate aplica și salariaților delegați. 

Ordinul poate fi citit aici

Marți, Prohuman și BestJobs au publicat concluziile cercetării „Atragerea candidaţilor IT în anul 2023”, derulată în perioada februarie-aprilie 2023, potrivit căreia angajaţii din industria IT sunt rezervaţi în decizia de a-şi schimba locul de muncă actual, vizează creştere salarială care să ţină cont de inflaţie, respectiv peste 20% din salariul actual, şi își doresc un program flexibil şi beneficii extrasalariale.

Proiectul a fost realizat în perioada februarie-aprilie 2023, cu un eșantion de 267 de respondenţi, angajaţi şi freelancers în IT&C, inginerie, marketing, precum şi în departamente IT ale companiilor din diverse domenii de activitate: BPO/SSC, Contabilitate / Financiar / Audit, Manufacturing, Producţie, Retail, Entertainment, Banking, Servicii, Telecom.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare