sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDendrio Solutions a contractat un credit de investiţii de 10 mil. lei pentru...

Dendrio Solutions a contractat un credit de investiţii de 10 mil. lei pentru finanţarea achiziţiei a 51,1% din Dataware Consulting

Dendrio Solutions, companie parte a Bittnet – primul grup românesc de companii IT listat pe piaţa principală a BVB,  a contractat un credit de investiţii în valoare de 10 milioane de lei de la ProCredit Bank. Fondurile vor fi folosite pentru finanţarea parţială a achiziției a 51,1% din Dataware Consulting.

Potrivit raportului postat vineri la Bursa de Valori București, creditul de investiții se întinde pe o perioada de 7 ani, cu rambursări lunare de principal și dobândă, iar rata anuală a dobânzii este variabilă și se compune din indicele ROBOR la 6 luni plus marja fixă a băncii de 2,50%.

Garanţiile constituite pentru acest produs de creditare sunt: ipotecă mobiliară asupra conturilor Dendrio Solutions deschise la ProCredit Bank, ipotecă mobiliară asupra părţilor sociale achiziţionate de Dendrio Solutions (51,13% din Dataware), garanţie din partea grupului în calitate de codebitor, garanţie emisă de Fondul European de Investiţii în proporţie de 60% din valoarea creditului şi un depozit cash colateral pentru suma de 2,5 milioane lei.

De asemenea, Bittnet a închis vineri toate procedurile de closing pentru achiziţia unui procent de 70% din părțile sociale Dataware. Grupul a semnat documentele necesare în vederea înregistrării noii structuri de acţionariat la Oficiul Registrului Comerţului.

Astfel, noua structura de acţionariat a Dataware va fi Dendrio – 51,13%, Bittnet Systems – 18,87%, cofondatorii Dataware – 30%  împărţit în mod egal). „Preţul tranzacţiei cuprinde şi o componentă decontabilă în acţiuni BNET, acţiuni ce urmează a fi alocate celor doi cofondatori Dataware într-o viitoare operaţiune de majorare de capital„, se arată în raport.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare