sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCastelului Mikó din Covasna va fi reabilitat și transformat în Muzeul Ecvestru...

Castelului Mikó din Covasna va fi reabilitat și transformat în Muzeul Ecvestru Secuiesc. Contract de 13,1 mil. lei

Consiliul Județean Covasna a semnat vineri contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a Castelului Mikó din Olteni. Lucrările "vor fi demarate în curând".

Castelului Mikó din Olteni, construit în secolul al XIX-lea de contele Mikó Miklós, se află în proprietatea comună a Consiliului Județean Covasna și a comunei Bodoc. Vineri, Consiliul Județean Covasna a anunțat semnarea contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare cu firma Baumeister.

Contractul are o valoare de 13,1 milioane de lei și este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)  – Componenta C11 Turism și cultură, Investiția I1 – Promovarea celor 12 rute turistice/culturale. Proiectul a fost depus în 2022 și are o valoare totală de 18,2 milioane lei, dintre care 8,3 milioane lei reprezintă cheltuieli eligibile.

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este 30 iunie 2026. „Durata estimată pentru execuția lucrărilor de reabilitare a monumentului istoric este de circa 36 luni, însă nu poate depăși data de 30 iunie 2026, care reprezintă termenul limită impus prin PNRR pentru finalizarea și recepția lucrărilor. În perioada imediat următoare, se va proceda la predarea amplasamentului către constructor și emiterea ordinului de începere a lucrărilor„, anunță Consiliul Județean, într-un comunicat de presă.

După renovare, castelul va deveni Muzeul Ecvestru Secuiesc, o nouă anexă a Muzeului Național Secuiesc aflat în subordinea Consiliului Județean Covasna.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare