duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticProteste în Dolj: membrii USR au ieșit în stradă împotriva Guvernului Ciolacu

Proteste în Dolj: membrii USR au ieșit în stradă împotriva Guvernului Ciolacu

"Ciolacu, lasă combinațiile penale și taie pensiile speciale" - este unul dintre mesajele afișate astăzi de membrii USR Dolj pe pancartele cu care au ieșit în stradă, în semn de protest împotriva noului guvern, condus de Marcel Ciolacu.

Membrii USR Dolj au protestat azi, 15 iunie 2023, în fața Prefecturii Dolj, împotriva guvernului PSD-PNL condus de Marcel Ciolacu și au afișat pentru noul premier mesajul: tăiați pensiile speciale! Într-un comunicat transmis presei, USR Dolj își manifestă public indignarea.

Marcel Ciolacu preia ștafeta incompetenței, moștenind  de la Nicolae Ciucă un mandat dezastruos. Coaliția sărăciei pentru români s-a remarcat, printre altele, prin salvarea pensiilor speciale, în frunte cu Nicolae Ciucă care are o pensie de 18.000 lei, în timp ce părinții noștri trăiesc cu o pensie mică, în condiții tot mai dificile.

“Această coaliție s-a format, așa cum au declarat la început, pentru a face reforme importante și pentru stabilitate. În realitate, a provocat cele mai mari creșteri de prețuri din România în ultimii 20 de ani, ratele la bănci s-au dublat, facturile au crescut exponențial. Dezmățul cheltuielilor din bani publici, angajarea clientelei de partid în administrație, luptele pentru funcții au fost singura lor prioritate, iar deciziile grăbite și păguboase au dus la pierderea tuturor pariurilor guvernului. Creșterea economică a dispărut, prețurile sunt scăpate de sub control, iar reformele din cadrul  PNRR sunt întârziate sau ratate. Să nu uităm nici de eșecul Schengen.”, declară Cezar Drăgoescu, președintele USR Dolj.

Acest guvern apărător al specialilor, păstorit de Klaus Iohannis, guvernul Ciucă-Ciolacu a provocat cea mai mare criză din educație. Profesorii debutanți primesc doar 2.400 lei pe lună, în timp ce premierul Ciucă încasează o pensie specială de 18.000 lei. Eșecul „României Educate” se vede nu doar în textele de lege, ci și în stradă, unde profesorii au declanșat prima grevă generală din ultimii 18 ani.

Această guvernare PSD-PNL este un eșec, indiferent că este Ciucă sau Ciolacu în fruntea ei.

Bilanțul guvernului Ciucă-Ciolacu: https://coalitiasaraciei.ro/

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare