luni, mai 6, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneVasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, reacționează la cazul înfiorător din...

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, reacționează la cazul înfiorător din Ilfov: „Sa spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare e proba supremă de abjecție și cinism”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a reacționat și el la situația tulburătoare a vârstnicilor maltratați în azilele din Ilfov. Într-o postare pe social-media, acesta face referire la "omul purtător de măști" și la "creștinismul afișat", ceea ce ne duce cu gândul la Gabriela Firea, implicată în poveste destul de adânc, prin legăturile personale strânse cu oameni așezați în poziții-cheie, care au contribuit, direct sau indirect, la ororile de acolo.

O poziție dură în raport cu situația azilelor din Ilfov a luat astăzi și purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, care face niște referiri aproape evidente la anumite personaje cu influență politică, despre care presa scrie că au legătură directă cu „Lagărele Cristinei”. Și vorbim despre Gabriela Firea și despre soțul ei, Florentin Pandele. Mai mult, trebuie menționat faptul că sora Gabrielei Firea conducea instituția care trebuia să verifice aceste azile, iar cea mai bună prietenă a ei este vicepreședintele unei asociații care deține unul dintre azile.

Revenind la postarea lui Vasile Bănescu, aceasta este extrem de dură. El spune că e imposibil să nu se fi știut de situația bătrânilor chinuiți în azilele groazei și face referire la persoanele care își afișează ostentativ credința, ceea ce le face să fie, de fapt, orice altceva decât buni creștini.

Cruzimea este probabil fața cea mai hidoasă a omului pervertit, purtător de măști. Când toate cad, rămâne chipul dezgolit și hâd al cruzimii. Când ea se manifestă în mod obscen față de bătrâni sau copii, maltratați ca și cum ar face parte din altă specie decât cea umană, avem de-a face în mod evident cu manifestarea insuportabilă a Răului absolut, lipsit de sens, deci absurd. Surd la strigătele care imploră milă, hrană, apă.

Sa spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferințe inimaginabile, deși ești cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit „Doamne ajută”, e proba supremă de abjecție și cinism.

Creștinismul afișat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii și confiscată antihristic de persoane adânc dedublate.

Realul creștinism e viu, agonic, pulsatil pe crucea răstignirii egoismului hrăpăreț, a egolatriei psihopatologice, a nepăsării cinice. El inspiră noblețe, care la rândul ei e milostivire, smerenie și bunătate care (ne) salvează.” – a scris Vasile Bănescu pe Facebook.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare