sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUn centru de găzduire în regim de urgență pentru persoanele cu dizabilități...

Un centru de găzduire în regim de urgență pentru persoanele cu dizabilități a fost deschis în Craiova, la inițiativa USR

La începutul anului trecut, consilierul local USR Craiova, Cosmin Teodorescu și senatorul USR Dolj, Cosmin Poteraș propuneau alocarea de fonduri din bugetul local al orașului Craiova pentru înființarea unui centru de tip respiro. În această săptămână, propunerea de atunci s-a materializat, iar centrul de găzduire temporară este pus la dispoziția comunității locale.

Ce înseamnă un centru de tip respiro? Ei bine, un astfel de centru oferă servicii de găzduire temporară pentru persoanele cu dizabilități, în regim de urgență, oferind astfel o gură de oxigen necesară ingrijitorilor persoanelor cu dizabilități.

În România, majoritatea persoanelor cu dizabilități (copii și adulți) se află în îngrijirea familiei și asta pune o presiune foarte mare pe îngrijitor, deoarece și acesta poate avea, la rândul său, nevoie de îngrijire sau, pur și simplu, dorește să își exercite dreptul legal la concediu de odihnă. Un centru de tip respiro oferă posibilitatea îngrijitorului de a avea câteva zile libere pentru a se ocupa de el însuși.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare