vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneRecompensă de 10.000 de euro pentru braconierii urșilor: Agent Green strânge fonduri...

Recompensă de 10.000 de euro pentru braconierii urșilor: Agent Green strânge fonduri pentru a da o lecție celor care abuzează natura

Apariția în spațiul media a unor imagini în care urșii sunt chinuiți, precum și campania media negativă generată împotriva ursului brun în mandatul ministrului UDMR, Tanczos Barna, generează o inițiativă originală a activiștilor de mediu. Practic, asociația de mediu Agent Green a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a prinde braconierii urșilor.

Ideea e simplă: din donații se dorește strângerea sumei de 10.000 de euro, sumă pe care Agent Green o va dărui persoanei care va putea identifica un braconier de urși și va aduce și probe în acest sens.

Inițiativa se vrea a fi o palmă dată autorităților, dar și o vânătoare de braconieri, astfel încât, pe principiul empatiei, să înțeleagă și cei care ucid și matratează urși cum e să fii vânat și să existe o recompensă pe capul tău. E o vânătoare de trofee, în fapt, trofeul fiind prinderea unui braconier și predarea lui către autorități.

Agent Green spune că persoanele care vor veni cu dovezi care să construiască, din punct de vedere legal, imaginea unui braconier vor intra în competiția pentru obținerea celor 10.000 de euro. Oricine poate participa la această competiție, indiferent dacă a donat sau nu în cadrul campaniei de strângere de fonduri.

Isteria fabricată de industria vânătorii de trofee, de politicienii care îi reprezintă și de presa de joasă speță a condus la situația din prezent care este fără precedent în România. Dintr- o specie strict protejată și emblema țării, ursul s-a transformat în inamicul public nnumărul 1 al țării. În realitate, ursul este victimă a persecuției, degradării habitatului și a schimbărilor climatice. Recompensa pe care o vom oferi este o palmă dată autotităților părtașe la acest măcel și o lecție pentru toți braconierii și abuzatorii care să descurajeze acest fenomen complet scăpat de sub control.” -susține Agent Green.

Agent Green promite că, dacă va strânge mai mulți bani decât și-au setat prin obiectiv al campaniei de donații, va da mai multe recompense. Dovezile pe care „vânătorul de braconieri” trebuie să le aducă sunt fapta, identitatea făptașului, locul și data actului de braconaj sau torturare a unui exemplar sălbatic de urs.

S-a ajuns la o situație de-a dreptul cumplită în privința urșilor. Li se pune mâncare pe șinele de tren ca să fie loviți, li se lasă hrană otrăvită, sunt braconați în mod constant și matratați. Așa ceva nu e admisibil în lumea asta. Ca să prindem persoanele care fac astfel de lucruri, ne-am gândit la o idee care să pună un pic frână fenomenului. Așa am decis să prindem braconieri și vom oferi o recompensă celui sau celei care ne va oferi dovezi despre un act de braconaj sau maltratare a unui urs. Nu va fi ușor, dar nici imposibil, că vrem să strângem 10.000 de euro și 10.000 de euro nu sunt bani puțini. Acum suntem în faza în care strângem banii și apoi vom pune la bătaie recompensa.” a explicat Gabriel Păun, președintele Agent Green, pentru INVESTIGATORIA.

Dacă doriți să donați pentru recompensarea celui care prinde braconieri puteți să faceți asta, accesând link-ul de donații al Agent Green pe Facebook:

https://www.facebook.com/donate/1426648654544474/653511926807892/

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare