joi, mai 16, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDS Private Equity investește 75 mil. euro în compania care dezvoltă reactoarele...

DS Private Equity investește 75 mil. euro în compania care dezvoltă reactoarele modulare mici de la Doiceşti

DS Private Equity anunță o investiție în valoare de 75 de milioane de euro în RoPower, compania care dezvoltă Centrala SMR (reactoare modulare mici) de la Doiceşti, pentru dezvoltarea studiului FEED2 (Front-End Engineering and Design).

DS Private Equity din Coreea de Sud a semnat un acord de tip Term sheet cu acţionarii RoPower, Nuclearelectrica şi Nova Power & Gas, parte a Grupului E-Infra – deținut de omul de afaceri Teofil Mureșan, pentru dezvoltarea studiului FEED 2.

Nuclearelectrica a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că investiția contribuie la dezvoltarea proiectului de la Doicești, începând cu Faza a doua a studiului FEED, care constă în „activităţile de caracterizare detaliată a amplasamentului, iniţierea activităţilor pentru obţinerea autorizaţiilor, licenţelor şi reglementărilor, stabilirea exactă a calendarului proiectului, planificarea bugetului pentru execuţia proiectului şi pregătirea pentru achiziţionarea materialelor cu ciclu lung de fabricaţie„. Potrivit sursei citate, România este prima ţară din Europa şi a doua din lume care face primii paşi pentru implementarea centralei NuScale VOYGRTM cu 6 module şi o capacitate instalată de 462 MWe, în acest deceniu.

De asemenea, investiția face parte din angajamentul public-privat al partenerilor din Statele Unite, Japonia, Republica Coreea şi Emiratele Arabe Unite de a oferi până la 275 de milioane de dolari pentru proiectul Reactoarelor Modulare Mici (SMR) din România, mai arată Nuclearelectrica.

În prezent, RoPower şi NuScale realizează faza 1 a studiului FEED, respectiv activităţi şi studii de inginerie şi proiectare, analiza tehnică a amplasamentului fostei centrale electrice Doiceşti, estimarea calendarului şi a costurilor.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare