vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneMedicii stomatologi au ieșit în stradă și cer demiterea conducerii Colegiului Medicilor...

Medicii stomatologi au ieșit în stradă și cer demiterea conducerii Colegiului Medicilor Stomatologi din România

Două decizii luate de Colegiul Medicilor Stomatologi din România au pus pe jar comunitatea de medici stomatologi din întreaga țară. Pe data 21 iunie au fost publicate în Monitorul Oficial competențele medicului stomatolog în funcție de specialitate și noile reglementări fac ca fiecare procedură medicală să fie efectuată de un specialist în acea procedură și asta ar presupune ca orice cabinet stomatologic din țară să aibă cel puțin trei sau patru medici. La presiunea publică, Colegiul Medicilor Stomatologi a ieșit cu lămuriri și a spus că la mijloc sunt niște banale "erori de transcriere". Medicii, însă, nu cred această variantă și au ieșit vineri în stradă pentru a cere demiterea conducerii organizației.

Sute de medici stomatologi au plecat vineri spre București, pentru a protesta împotriva felului în care acționează Colegiul Medicilor Stomatologi din România. Ei spun că, prin deciziile publicate deja în Monitorul Oficial, pacienții ar ajunge să plătească pentru o singură problemă doi, trei sau patru medici, iar costurile procedurilor stomatologice, și așa mari, s-ar tripla. Favorizate sunt centrele stomatologice mari, care ar urma să fie sprijinite foarte consistent de statul român. Dacă reglementările noi nu vor fi abrogate, există riscul distrugerii sănătății orale a oamenilor care locuiesc în zone defavorizate sau în mediul rural.

Colegiul Medicilor Stomatologi din România a transmis colegiilor teritoriale, cu două zile în urmă, faptul că textele trimise spre publicate în Monitorul Oficial au fost niște banale erori de transcriere și susține că biroul național al CMSR a convocat o ședință pentru remedierea „regretabilei situații create”.

Medicii stomatologi nu cred, însă, acest lucru, pentru că unii dintre ei au fost deja contactați de reprezentanți ai unor francize, pentru a se angaja acolo. Mai mult, conducerea acestui Colegiu este acuzat de medici că ar acționa în mod fraudulos, că ar fi cheltuit deja banii medicilor și că refuză să le prezinte actele contabile. De aceea, ieșind în stradă, ei cer demiteres conducerii acestui Colegiu și insistă asupra faptului că cele două decizii nu sunt rezultatul unor „erori de transcriere”, ci, pur și simplu, a fost o reacție a conducerii CMSR la presiunea publică.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare