duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticGabriela Firea nu demisionează după dezvăluirea ororilor din Ilvof și acuză USR...

Gabriela Firea nu demisionează după dezvăluirea ororilor din Ilvof și acuză USR pentru situație: „NU AM FOST INFORMATĂ de consiliera mea că a făcut parte din asociația care ulterior a deschis două centre pentru persoane cu dizabilități”

La zile întregi după izbucnirea scandalului legat de felul în care zeci de bătrâni au fost tratați în azilele groazei din Ilfov, Gabriela Firea iese din nou public și susține că nu are niciun amestec. Acuză, însă, USR-ul de faptul că i se cere ei demisia în urma dezvăluirilor și insistă pe faptul că nu a fost informată asupra situației, deși jurnaliștii care au documentat cazul i-a solicitat un punct de vedere încă din luna februarie.

Gabriela Firea iese din nou în spațiul public cu o intervenție de-a dreptul disperată, încercând să mai salveze câte ceva la capitolul imagine. Tocmai de aceea, încearcă să arunce responsabilitatea pentru propria ei situație asupra unui partid politic, și anume USR, despre care susține că „s-ar cățăra iar pe drama unor oameni” pentru a-i frâna ei evoluția politică.

În continuare, Firea susține că n-are legături atât de strânse cu Ștefan Godei precum se susține public și că nu există legături de rudenie între familia ei și acesta. Mai mult, ea spune că acesta nu i-a fost nici măcar șofer, ci că a fost șofer la Primăria Capitalei în mandatul ei, dar deservea alte persoane. Tot despre Godei, spune că acesta n-a fost niciodată membru al TSD Ilfov, deci nu avea cum să conducă filiala de tineret a organizației politice.

Despre legăturile surorii ei cu acest caz, ea insistă că sora ei are cu totul alte atribuții profesionale.

Sora mea NU A CONDUS VREODATĂ un serviciu social care avea atribuții în Voluntari sau Ilfov în cazul bătrânilor, a persoanelor cu dizabilități. Sora mea NU A FOST ANGAJATĂ, COLABORATOARE SAU ȘEFĂ DE AZIL cum mincinos s-a afirmat la unele posturi tv. Se ocupă de ani de zile de domeniul educativ al copiilor.

Nici despre prietena și consiliera ei, Firea nu consideră că există motive care s-o pună într-o lumină publică proastă, căci aceasta nu a informat-o că a făcut parte din acea asociație. Mai mult, aceasta nu ar fi avut parte de niciun beneficiu din asocierea respectivă. Insistă și asupra faptului că soțul ei, în calitate de primar, nu a știut nimic despre situația bătrânilor, deși există documente care probează faptul că au existat sesizări pe tema suferinței acelor persoane.

M-am interesat și Primăria condusă de soțul meu NU ARE ATRIBUȚII pentru a verifica aceste centre și NU A FOST ANUNȚATĂ de situația acestor persoane. Este vânturată o hârtie trimisă către Serviciul Urbanism, dar care nu informa despre vreun om neglijat sau abuzat, ci despre lipsa acordului vecinilor pentru o astfel de activitate, care se solicita în cazul apartamentelor din blocurile de locuit, conform legii.

În esență, Firea susține public că nu are nicio legătură cu situația, că n-a știut de ea și că nu are niciun motiv să-și asume cele dezvăluite printr-o demisie, pentru că nu vrea să fie țapul ispășitor al poveștii. Întreaga apărare publică a Gabrielei Firea poate fi citită integral pe pagina ei de Facebook.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare