sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneÎn timp ce presa demonstrează că știa despre ororile din azile, Florentin...

În timp ce presa demonstrează că știa despre ororile din azile, Florentin Pandele îl amenință voalat pe purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu

Presa arată în aceste zile că Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari și partenerul de viață al Gabrielei Firea, știa despre ororile petrecute în azilele din raza lui de influență și interes. Acesta, însă, nu răspunde la aceste probe solide, ci iese public pe rețelele de socializare pentru a se răfui cu purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, cel care a scris în urmă cu câteva zile despre fariseismul celor care se afișează cu crucile la gât, dar închid ochii la suferința semenilor.

Într-o postare pe Facebook, Florentin Pandele îl atacă în mod direct pe Vasile Bănescu, pe care îl numește „fariseu” și amenință voalat poziția acestuia în cadrul BOR, insinuând că Biserica ar trebui să ia atitudine împotriva purtătorului de cuvânt, care se trezește scriind lucruri ce afectează imaginea familiei Pandele-Firea.

În mod amuzant, primarul din Voluntari își încheie „editorialul” de pe Facebook prin cuvintele: „Doamne, iartă-mă, dacă am căzut în păcat!”

Cu toate acestea, atacă deschis un om care și-a spus punctul personal de vedere cu privire la ororile din Ilfov și care și-a exprimat public revolta cu privire la felul în care ele au fost tolerate la nivelul administrației publice locale. O administrație care, după cum arată Centrul de Investigații Media și Buletin de București, chiar știa totul despre situația acelor cămine ale groazei.

Cu privire la purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, Florentin Pandele se referă ca la un fariseu, care „s-a trezit” să fie vigilent și revoltat, aruncând pietre după pietre în Gabriela Firea. Operațiunea de victimizare a cuplului Firea-Pandele devine tot mai disperată.

Iată ce scrie Florentin Pandele pe Facebook cu privire la opiniile exprimate de Vasile Bănescu, insistând asupra faptului că BOR ar trebui să ia măsuri împotriva lui:

„Fiecare fariseu pe limba lui piere. La noi în popor, pe linga atâtea proverbe, care mai de care mai sugestive, există și o zicere cum că „dă ca surda-n tobă”… Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, acest individ care se crede o „instituție independentă”, sau mai bine zis „dependentă de altă instituție”, și-a descoperit de câteva zile și vocația de instanță morală, de la înălțimea căreia, înveșmântat în straie #rezist, dă sentințe în societate pe seama dramelor unor bătrâni chinuiți de niște netrebnici!

La prima vedere, ai putea zice că s-a trezit cetățeanul vigilent și revoltat din el, care săracul nu mai are somn de câteva zile din cauza nenorocirilor prezentate de întreaga presă scrisa, vorbita și vizualizata din România.

În cel mai creștin spirit cu putință, „omul fără de păcat” aruncă piatră după piatră, dacă nu zilnic, măcar la două zile, în cea deja crucificată de toate mass-media, aliniindu-se unei „armate” care acționează concertat și neobosit pentru a duce la îndeplinire ordinul: „Dacă nu o putem scoate din politică, măcar s-o mai coborâm în sondaje”.

Cu sau fără voie de la superiorii săi ierarhici (pe linie bisericescă), iar în cazul acesta tăcerea poate fi interpretată drept o formă de încuviințare, și în mod clar cu sprijin și inspirație din alte instituții, altele decât Biserica, purtătorul de cuvânt al B.O.R. s-a transformat în vârf de lance al curentului așa-zis progresist, astfel că nu va mai mira pe nimeni dacă în viitor se va ralia și altor cauze, împotriva familiei tradiționale, a propriei credințe și, de ce nu?, împotriva Patriarhului.

Pe mările și oceanele lumii, am navigat alături de tot felul de oameni. De la unii am avut multe de învățat, de la alții am avut de ce mă feri. Acum însă nu pot să nu mă gândesc cum de peste 2000 de ani diverși farisei se chinuie să dărâme Biserica lui Hristos, iar simplii credincioși li se împotrivesc din toate puterile, cu spor!

Îmi închei această replică cu doua proverbe (tot românești):

„Cine sapa groapa altuia, cade singur în ea”! Probabil că justițiarul-trompetă își dorește ca actualul primar general să mai stea cel puțin încă un mandat, convins fiind că acesta va „deturna” fondurile de la ONG-urile hashtag-iste către B.O.R. (ce glumă bună, nu?)

„Nu mor caii când vor câinii”, deși Dinamo București a făcut istorie în fotbalul romanesc!

Doamne, iartă-mă, dacă am căzut în păcat!

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare