vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu Politic“Nu numai că îi torturau pe acei bătrâni amărâți, ci le mai...

“Nu numai că îi torturau pe acei bătrâni amărâți, ci le mai luau și casele și terenurile”. Europarlamentarul Vlad Gheorghe anunță că va face plângeri penale în cazul ororilor de la Ilfov

Europarlamentarul Vlad Gheorghe anunță că va face sesizări și plângeri penale cu privire la faptul că ar deține informații potrivit cărora cei care torturau bătrânii din azilele groazei au, în mod ciudat, moșteniri recente de case și terenuri. Acesta dorește ca procurorii să investigheze și acest aspect în cadrul anchetei penale.

Se pare că angajați ai Primăriei Voluntari și ai Consiliului Județean Ilfov ar fi obținut în ultimii doi ani moșteniri constând în case și terenuri. Există suspiciunea rezonabilă că respectivele bunuri immobile ar putea proveni chiar de la bătrânii torturați în azilele groazei. În acest sens, europarlamentarul Renew Europe, Vlad Gheorghe, anunță că va cere parchetului lămuriri cu privire la aspectele asupra cărora s-au autosesizat și, dacă acesta nu se află printre ele, va face el însuși plângeri penale.

O să fac plângeri penale celor care s-ar putea să scape din anumite acuzații din scandalul căminelor groazei. Mică paranteză: am văzut-o pe Firea cum se victimizează și încearcă să sperie pe toată lumea dacă țipă mai tare. Veste: nu se sperie nimeni, dacă țipi mai tare. Toată lumea te cunoaște. Nu numai că oamenii ăia au legături directe cu tine și cu familia ta, Gabriela Firea, nu numai că au lucrat sub soțul tău, dar toate nenorocirile s-au întâmplat exact în localitatea unde soțul ți-e primar. Deci nu încerca să te scoți din chestia asta, că nu merge!

Dar ce voiam să vă zic, de fapt: anunț în acest moment că fac mai multe solicitări oficiale către parchet, pentru că vreau să știu pe ce fapte s-au autosesizat. Ei s-au autosesizat pe faptele de tortură, dar mai sunt și alte fapte de care am aflat acum: oamenii care se ocupau de azilele alea, oameni care lucrează la Consiliul Județean Ilfov sau la Primăria lui Pandele au niște moșteniri foarte ciudate. Oamenii au peste zece moșteniri de acum un an sau doi. Păi nu cumva moștenirile astea erau luate de la bătrânii pe care îi torturau în azilele alea?”  – a spus Vlad Gheorghe într-un live din gara din Strasbourg.

El insistă asupra faptului că dacă aceste moșteniri dubioase se vor dovedi a fi bunuri furate de la bătrânii torturați, atunci e necesar ca inculpații din dosar să cumuleze și acest aspect la anii de închisoare:

Ca să aflăm chestia asta o să fac întâi solicitări scrise să vedem pe ce fapte s-au autosesizat procurorii și, dacă nu s-au autosesizat și pe chestia asta, pe faptul că le luau casele și terenurile bătrânilor respectivi, atunci le fac eu plângeri penale. Dar întâi vreau să văd exact ce s-a întâmplat, dar sunt sigur că în momentul în care o să vină adresele, procurorii se vor autosesiza și pe astea. Deci nu scapă nici măcar faptele astea conexe care sunt extrem de grave, pentru că nu numai că îi torturau pe acei bătrâni amărâți, ci le mai luau și casele și terenurile. E incredibil! Și ar trebui să facă pușcărie și pe chestia asta.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare