vineri, mai 17, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneTenorul Romeo Saleno reacționează la acuzațiile referitoare la persoanele vulnerabile mutate în...

Tenorul Romeo Saleno reacționează la acuzațiile referitoare la persoanele vulnerabile mutate în clădirea din Tunari: „Clădirea are toate condițiile, noi am gândit-o ca pe o pensiune eqvestră”

Tenorul Romeo Saleno iese public cu un drept la replică, în care explică faptul că persoanele mutate din Centrul de Bătrâni Sfântul Dumitru din Pipera în clădirea dintr-un câmp în Tunari nu au fost supuse unor rele tratamente și nici nu au fost ascunse de autorități. Acesta susține că el închisese definitiv căminul Sfântul Dumitru pe 7 iulie, iar oamenii mutați în clădirea în construcție din Tunari erau, de fapt, relocați în așteptarea aparținătorilor.

Acuzat de faptul că ar fi pus în pericol viețile unor oameni, prin mutarea lor dintr-un centru de specialitate într-o clădire în construcție aflată pe un câmp din Tunari, tenorul Romeo Saleno spune că lucrurile stau total diferit. Practic, mama lui, în vârstă de 77 de ani, s-ar ocupa de acest centru, iar persoanele găsite de autorități în clădirea în construcție din Tunari așteptau acolo să fie preluați de aparținători. Mai mult, el susține că acea clădire avea utilitățile necesare și persoanele mutate acolo nu aveau semne de suferință.

Perspectiva lui e contrazisă de autorități și chiar de persoanele care le-au preluat. În primul rând, faptul că persoanele de acolo și-ar fi așteptat aparținătorii nu este susținut de fapte, de vreme ce cazul a izbucnit după ce unul dintre aparținători și-ar fi căutat nepotul la centrul din Pipera și nu l-a găsit. Ori, dacă mutarea s-a făcut provizoriu până la preluarea beneficiarilor de către aparținători, aceștia din urmă ar fi fost informați cu privire la relocarea persoanelor respective. În al doilea rând, cei care au preluat persoanele ținute în clădirea din Tunari spun că unele asistente au izbucnit în plâns, după ce au văzut în ce stare se aflau oamenii respectivi.

Oricum, și dacă mutarea s-ar fi făcut cu bune intenții, ea tot nu este legală. Clădirea în construcție din Tunari nu era acreditată, certificată și nu avea, din punct de vedere funcțional, rolul de cămin de bătrâni.

Romeo Saleno susține că Julia Saleno nu are nicio legătură cu acest caz, el fiind acum divorțat de aceasta.

Vă prezentăm integral dreptul la replică al lui Romeo Saleno:

„Am construit pe terenul de la Tunari care l-am cumpărat împreună cu fosta soție, care nu este în firma mea, în timpul căsătoriei, eu plătesc ratele, 2 Vile în acești 5 ani. Am luat un împrumut de la Banca Transilvania de 100.000 Euro pentru care plătesc lunar 9500 Roni. Am luat alte 2 împrumuturi de la prieteni 20000 Euro si respectiv 60000 Euro. Și uite așa casele au răsărit în acești ani cu munca mea care a sporit în America la al 2 lea TIR în companie. La Caminul Sf Dumitru din Pipera, al cărui administrator sunt, Mama mea s-a ocupat de Cămin în toți acești ani grei ca sa mă ajute și să îmi vadă visul împlinit si acela de a construi un Centru la Tunari foarte frumos pt oameni unde de-altfel si avem 4 cai de rasă, câini, animale, solar, plante etc Pt ca numai era sustenabil financiar Caminul Sfântul Dumitru din Pipera iar la Tunari ne-am hotărât să facem altceva.

În urma cu mai bine de o lună am anuntat AJPIS Ilfov , Ministerul muncii și protectiei sociale, DSPDSV, ca urmeaza sa închidem Caminul Sf Dumitru din Pipera pe 15 August.

Am avut o asistentă pe nume Sevastiana care a lucrat o luna la noi și pe care am dat-o afară deoarece a “reușit “ în doar 3 săptămâni să strice buna funcționare a căminului prin incompetența ei și ne-a facut plângeri peste tot și a trimis presa la noi .

Acum 2 săptămâni au venit djasp și politia economică în control cu presa de scandal. Politia economică nu ne-a amendat, în schimb am primit o amendă de 2.500 de lei de la djasp ilfov. Au spus ca nu ne-am înoit licențierea. Noi le-am comunicat oficial cu o lună înainte că urmează sa închidem Caminul pe 15 August deoarece nu mai este sustenabil, le-am arătat emailurile, ei se prefăceau ca nu știu nimic de asta. De fapt veniseră la presiunea presei de investigatii .

Caminul din Pipera a functionat în doua clădiri, pe una au închis-o dupa controlul ANPC din primăvara asta, pe cealaltă au lăsat-o sa funcționeze în continuare, dar noi am închis Caminul definitiv săptămâna trecută pe 7 Iulie.

Angajatii de la Cămin împreuna cu Aparținătorii rezidenților, au relocat toti oamenii și au mai rămas 7 în așteptarea aparținătorilor. Mama a cedat la rugămințile oamenilor si aparținătorilor pt că s-au creat prietenii în toți acești ani grei, cât si cu foste angajate, de a rămâne la noi si acestia s-au mutat într-una din casele mele de la Tunari la rugămintea aparținătorilor. Clădirea are curent electric, centrala de ultima generație , boiler , apa curenta , baie la fiecare camera ,paturi , dulapuri , noptiere , spațiu mare , afara o curte imensa cu animale si plante , solar , etc . I-au asezat pe oameni la parter, Luni urmau sa fie montate ultimele usi și balustradele, dar nu au avut tot ce le trebuia si urmau sa continue azi, marți , 11 Iulie . Luni seara a venit Politia adusă de presa care au urmărit unde merg oamenii de la Pipera .

In cladire se afla si mama mea, care are 77 de ani si are probleme de sanatate, s-a speriat foarte tare.

Am mesaje de la apartinatori, care m-au rugat să țin bătrânii până se intorc ei. Unul dintre clienti este cadru militar si e intr-o misiune in strainatate, i-au luat mama fara sa-l sune si au mutat-o la un alt Camin unde au fost duși si ceilalți si patronul acelui camin a zis ca au fost înfometați. Păi cum sa nu fie din moment ce au fost hărțuiți 8 h si duși in alta parte?

Oamenii au fost scosi abuziv, unii s-au împotrivit ( vezi dovada mai jos ), avem înregistrari cu ce s-a intamplat acolo. Numai 4 persoane erau în vârstă, celelalte tinere și unii cu dizabilități mentale. Nimeni nu era în pericol, toți erau sănătoși dar cu medicamentele uzuale, curați fără bube sau urme de abuz sau loviți,hrăniți si cu mâncare in frigidere. Veniseră la unii dintre ei deja in acele 3 zile rudele si au fost multumiți si chiar au insistat sa rămână acolo( vezi dovezile conversațiile de pe Whatsup cu mine mai jos).

Politia a forțat poarta care a căzut peste fosta angajata Rodica, care s-a opus sa nu intre presa mincinoasă care forțase la fel la Caminul din Pipera unde era ea angajată. Cladirea are toate conditiile, noi am gandit-o ca pe o pensiune eqvestră. Avem acolo patru cai care au ramas fara mancare si apa pentru ca au sigilat poarta. Am rugat un prieten sa mearga sa hraneasca caii, a sunat la 112 si a venit politia din Otopeni sa-i permita accesul.

Exteriorul este finisat cu exceptia unei laturi care are inca schele montate. De aici s-au facut toate filmarile pentru a fi prezentat in presa ca un nou azil al groazei. Au arătat la știri in filmări numai porțiunea neterminata si ce era urat. Au intrat pe o proprietate privata, le-au spus că le permitem accesul, dar fara presă și tot degeaba. Au intrat prin abuz de forță și au traumatizat pe toată lumea.

Deci, nu i-a ascuns nimeni de autorități și nici nu există dovezi in acest sens. Nu era nimeni dat dispărut si căutat de autorități. Nu a fost nimeni găsit bătut sau cu semne si avem dovezi filmate.

Dintre ei inafara de Mama si cele 2 foste angajate, puse si ele la număr si scoase afară dintr-o proprietate privată in care le făcusem eu contract de închiriere, au fost si Dr Bulacu de 70 ani si Gina cu Schizofrenie, 2 pers pe care familia mea le-a îngrijit de 10 ani. Unde au fost duse abuziv fără tratament? De ce nu m-au sunat slugile statului criminal? De ce nu au întrebat-o pe Mama ce se întâmpla cu ei acolo? Deci, cine a greșit? Oamenii care i-au îngrijit chiar si in acele câteva zile sau slugile statului criminal? Dacă nu le-ar fi păsat de oameni era creștinesc? Sau faptul ca i-au îngrijit a fost greșit? Citisem in presă ca i-am privat de libertate si va întreb, Cum sa-i lași de izbeliște, nesupravegheati si neîngrijiți acele persoane bolnave cu dizabilități pana ce vor veni rudele la ei cu care avem contract si răspundem de ei. Noi am încălcat legea? Statul Roman care i-a luat cu forța pe majoritatea ce a făcut? Oamenii au fost consultati si nu pot exista acuzatii de lovituri si alte abuzuri pt ca starea lor a fost considerata stabila de catre echipajele medicale care i-au evaluat. Asadar nu mi se pot pune in carca astfel de fapte.Voi ce ați fi făcut in acele situații ? Aveți si voi rude!

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare