duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneVot zdrobitor în favoarea României. Vlad Gheorghe: "În textul votat de către...

Vot zdrobitor în favoarea României. Vlad Gheorghe: „În textul votat de către europarlamentari scrie negru pe alb că românii au fost DISCRIMINAȚI prin votul din decembrie 2022”

Un text de rezoluție care pune Austria la plată în problema neacceptării României și Bulgariei în Schengen a fost votat de Parlamentul European cu o majoritate zdrobitoare: 526 de voturi pentru. Textul rezoluției, pornit de la o solicitare a europarlamentarului Vlad Gheorghe, indică în clar faptul că România a fost discriminată prin votul Austriei din decembrie 2022.

Elementul important este acela că în rezoluție este inclusă plata depăgubirilor de către Austria către cei care au fost privați în mod nedrept de accesul la spațiul Schengen. Și este prima dată când un text adoptat de Parlamentul European susține că românii au fost discriminați prin ținerea lor la cozi în vămi și la granițe.

Această rezoluție a fost bazată pe solicitarea europarlamentarului Renew Europe, Vlad Gheorghe, care a prezentat europenilor o petiție semnată de românii care au dorit să se implice și, iată, acum ea devine rezoluție votată de Parlamentul European. De altfel, prin acest vot, în premieră europeană, eurodeputații admit că votul Austriei a discriminat România și Guvernul de la Viena ar trebui să ne plătească despăgubiri.

„Austria, o să ai de plată – la fel orice stat membru care votează fără temei împotriva României. Avem rezoluția privind Schengen așa cum am cerut-o, în forma ei cea mai avantajoasă pentru România. (…) În textul votat de către europarlamentari scrie negru pe alb că românii au fost DISCRIMINAȚI prin votul din decembrie 2022 care ne-a ținut iarăși în afara spațiului unic de circulație european. Am muncit enorm ca în textul rezoluției să apară plata despăgubirilor de către cei care au luat României dreptul care ni se cuvenea, conform criteriilor de aderare. (…) E prima dată când o rezoluție afirmă ce știm cu toții: că asta ne costă și cineva trebuie să plătească – nu noi, românii, care deja plătim cu timp, nervi, sănătate, ci statele membre care se cred mai cu moț decât România. Le-a mers până acum, NU mai putem permite asta de-acum încolo și de aceea rezoluția aceasta nu e doar un alt mesaj politic, ci este o premieră importantă pentru România.

Vlad Gheorghe

Suntem egali în Uniunea Europeană, avem toți aceleași drepturi și aceleași obligații. Când România îndeplinește TOATE obligațiile încă din 2011 – și toate instituțiile europene spun asta – cum poți justifica un vot împotriva intrării României în Schengen unsprezece ani mai târziu?

Și mai este ceva: rezoluția aceasta a pornit la solicitarea mea de la o petiție românească. De la cetățeni români care NU au stat deoparte și nu au acceptat iar să fim călcați în picioare cu dreptatea-n mână. Eu sunt europarlamentar USR și Renew Europe membru în Comisia pentru Petiții, conform atribuțiilor eu am propus rezoluția și apoi toate grupurile politice, toți europarlamentarii români din Comisie am lucrat împreună pentru această rezoluție.

Asta putem face dacă suntem UNIȚI pentru binele țării și al românilor care ne-au trimis aici să-i reprezentăm. Nu a rămas doar o petiție într-un sertar, nu am bifat doar o dezbatere, n-am ținut doar discursuri, nu ne-am ”tras în poză” și gata, n-am făcut doar un raport și-am închis biroul. Avem O REZOLUȚIE 100% românească votată cu majoritate clară în Parlamentul European.” – spune europarlamentarul Vlad Gheorghe.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare